iPhone’u Bir Hafta Şarjsız Çalıştıracak Pil Yolda

Share

Bir İngiliz şirketi, önümüzdeki bir kaç hafta içinde dünya enerji piyasalarında devrim yapacak bir teknolojiyi, hidrojen pili ya da akıllı pili Hindistan’da ilk kez günlük hayatta ve büyük ölçekte kullanmaya hazırlanıyor.

Intelligent Energy adlı şirket şu anda iPhone’unuzu bir hafta şarj etmeden kullanmanızı ya da otomobilinizi benzin ya da mazotsuz sürmenizi sağlayacak teknolojiyi geliştirmiş ve patentlerini almış bulunuyor.

Fakat teknoloji akıllı telefonlar ve otomotiv gibi iki büyük piyasadan önce, Hindistan’ın kırsal kesimlerinde telefonların daha iyi çekmesini sağlayacak bir projede kullanılacak.

Telegraph gazetesinde ayrıntılarıyla verilen habere göre, önümüzdeki bir kaç hafta boyunca Loughborough merkezli Intelligent Energy şirketi, Hindistan’daki baz istasyonlarına enerji sağlayan mazotlu jeneratörleri devreden çıkaracak ve onların yerine 26 bin adet hidrojen yakıt çubuklu içten yanmalı motor yerleştirecek.

Aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan bu plan ile dünya çapında en büyük hidrojen pili kullanımı da ilk kez hayata geçirilmiş olacak.

Konuyla ilgili araştırma yapan uzmanlar, Apple’ın bu konuda Intelligent Energy ile yakın iş birliği içinde olduğunu da yazdılar.

Kaynak: BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...