Korkmayın, Susmayın: Kadına Şiddete Hayır!

Share

Her gün kadınlar, sırf ‘kadın’ oldukları için şiddetle burun buruna geliyor ve ne yazık ki birçoğu yaşamını yitiriyor. Bazılarımız daha şanslı, korkarak ya da saklanarak hala yaşıyoruz. Peki ya saklanacak yeri olmayanlar? Onların yaşamaya hakkı yok mu? ‘Önüm arkam sağım solum sobe, saklanmayan ölüme’ oyunu artık son bulmalı!

Eğer kulaklarınızı tıkamayı bırakırsanız, sessiz çığlıkları duyabilirsiniz. Eğer gözlerinizi kapatmayı bırakırsanız, acı çeken bir kadının yalvarışını görebilirsiniz. Eğer kalbinizin sesini dinlerseniz, siz de bir yaşam kurtarabilirsiniz.

Biraz sonra izleyeceğiniz 1 dakikalık video klip, herkesi ‘kalbinin sesini dinlemeye’ çağırıyor. Tümay Özokur öncülüğünde hazırlanan klipte Bennu Yıldırımlar’dan Öykü Çelik’e, Hasan Yalnızoğlu’ndan Kemal Uçar’a kadar birçok ünlü ve başarılı isim bir araya gelmiş. Hepsinin ve hepimizin tek dileği kadına şiddetin son bulması…

Videodaki isimler, “Bir yunusun çığlığı gibidir kadının sessiz çığlığı. Duymayı istemek lazım. Korkmayın… Susmayın… Sessiz Kalmayın!” mesajıyla herkesi duyarlı olmaya çağırıyorlar.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...