Eski F1 Pilotu Justin Wilson Hayatını Kaybetti

Share

Geçtiğimiz hafta sonu IndiyCar Pocono yarışında önünde kaza yapan araçtan kopan bir parçanın başına isabet etmesi ile ağır yaralanan Justin Wilson hayatını kaybetti.

37 yaşındaki Wilson kazanın ardından hastaneye kaldırılmıştı. Komadan çıkamayan eski Formula 1 sürücüsü Justin Wilson’ın ölüm haberi TSİ ile sabaha karşı duyuruldu.

Pazar günü Pocono’da gerçekleştirilen IndyCar yarışında, Ganassi takımının çaylak pilotu Sage Karam’ın kazasından sonra araçtan seken parçaya yüksek bir hızla çarpan ve başına darbe alan Wilson, ağır baş yaralanmasından dolayı komaya girmişti.

Karam’ın aracından dağılan parçalara çarptıktan hemen sonra aracını sol taraftaki iç bariyerlere çarpan Wilson, pist yakınındaki bir hastaneye götürülmüştü.

Bilinci geri getirilemeyen Wilson, dün öğleden sonra hayata gözlerini yumdu. Wilson ailesi yaptığı bir açıklamada, “Justin Wilson’un ailesi olarak derin bir üzüntü içindeyiz. Eşi Julia ve kardeşi Stefan, Verizon Indy Car etkinliğinin Pocono pistindeki yarışında Wilson’un hayatını kaybettiği haberini büyük bir acı içinde duyuruyor.” ifadelerine yer verildi.

“Justin sevgi dolu bir baba ve eşti. Ayrıca rakiplerinden de takdir gören rekabetçi bir yarışçı… Aile Leigh Valley Health Network Radar Crest Hastanesine, Poconu Pistine, Andretti Motorsport’a veVerizon IndyCar serisine olduğu kadar, yarış camiasına ve dünyanın her yerinden hayranlara inanılmaz desteklerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyor.”

Wilson daha önce Jordan ile ilk F1 testini gerçekleştirmiş, daha sonra ise Minardi ve Jaguar ile F1’de de mücadele etmişti.

İşte Wilson’ın yaşamını yitirmesine neden olan kaza anı:

TurkiyeF1

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...