Klavyelerden ‘Delete’ Siliniyor

Share

Türkiye’de kullanılan ve kullanılacak bütün bilgisayarlardaki harf dizilişlerinin ‘F klavye’ye göre yapılmasını öngören çalışmalarda yeni bir aşama kaydedildi. TSE Teknik Kurulu’nun kabul ettiği yeni F Klavye Standartı’na göre, harflerin F klavye düzeninde dizilmesinin yanında, klavye üzerinde bulunan ‘delete, enter, caps look, shift’ gibi İngilizce terimlerin de Türkçesi yazılacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Teknik Kurulu’nda kabul edilen yeni ‘F Klavye Standartı’na göre, klavyedeki tüm tuş isimlendirmelerinin artık Türkçe olacağını söyledi.

‘F klavyelerde’ bundan sonra ‘delete’ yerine ‘sil’, ‘enter’ yerine ‘giriş’, ‘print screen’ yerine de ‘ekranı kopyala’ tuşları yer alacak. Bakan Fikri Işık, yapılan bu revizyonu özellikle yeni nesiller için Türkçe’nin doğru ve yerinde kullanımı açısından çok önemsediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: NTV, AA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...