Spor Gündemi: 2015/35

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KANARYA 90+7’DE GÜLDÜ

Spor Toto Süper Lig’in 3.haftasında evinde Antalyaspor’u ağırlayan Fenerbahçe, Nani’nin 90+7’de kaydettiği golle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve puanını 7’ye çıkararak ligde zirveye oturdu.

Eto’o’dan jest

Karşılaşma öncesi ısınırken Fenerbahçeli taraftarlar tarafından alkışlanan Etoo bu sevgiye karşılık ısınmanın bitiminde tribünlere kadar giderek yanıt verdi. Kamerunlu yıldız futbolcu üzerindeki tişörtü çıkartarak tribünde bulunan bir taraftara verdikten sonra alkışlanarak soyunma odasının yolunu tuttu.

Moussa Sow veda etti!

Fenerbahçe’den Al Ahli takımına transfer olan Moussa Sow, Antalyaspor maçı öncesinde sarı-lacivertli taraftarlara veda etti.

Fenerbahçe’de Al Ahli takımına 17 milyon Euro bedelle giden Moussa Sow, Antalyaspor maçı öncesinde sarı-lacivertli taraftarlara veda etti. Mücadele öncesinde taraftarlara forma dağıtarak veda eden Sow’a sarı-lacivertli takıma gönül verenler de yaptıkları yoğun tezahüratlarla karşılık verdi.

Moussa Sow daha sonra Başkan Aziz Yıldırım ile saha içinde bir araya geldi. Tribünlerde Sow’un golünü attıktan sonra secde yaptığı ve üzerinde “Allah her daim yanında olsun” pankartı yer aldı.

Moussa Sow’a plaket

Sarı-lacivertli taraftarları selamlayan Moussa Sow, sahanın ortasına gelerek kısa bir açıklama yaptı. Sow, “Bu akşam benim için gerçekten zor bir akşam. Söz verdim ağlamayacağım. Bana her zaman destek veren herkese teşekkür ediyorum. Geçen yıl Kayseri Erciyesspor maçında golleri kaçırmıştım ama bana destek vermiştiniz. O günleri asla unutmayacağım” ifadelerini kullandı. Senegalli futbolcu sözlerini Türkçe olarak şu şekilde noktaladı: “En büyük Fenerbahçe”

KARTAL ANTEP’TE SONRADAN AÇILDI

Spor Toto Süper Lig’in 3.haftasının açılış maçında deplasmanda Gaziantepspor’la karşılaşan Beşiktaş, maçın son 15 dakikasında bulduğu gollerle 4-0’lık galibiyete uzandı.

İlk yarıda neredeyse hiçbir pozisyonun olmadığı ve izleyenlerin adeta uyuduğu maçın ikinci devresi de durgun başladı. Mücadelenin 76. dakikasında sahneye çıkan Oğuzhan Özyakup frikikten attığı enfes golle Beşiktaş’ı öne geçiren isim oldu.

Golden sonra etkili oynamaya başlayan Siyah-Beyazlılar, 83. dakikada Cenk Tosun’un penaltıdan attığı golle durumu 2-0’a getirdi. Beşiktaş, 87’de Olcay ve 90’da Kerim Frei ile 2 gol daha bularak sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı.

ASLAN SİFTAH YAPTI

Ligin ilk iki haftasında galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray, Konyaspor deplasmanında farklı kazandı. Burak Yılmaz’ın golüyle öne geçen Aslan, Meha’nın frikiğine engel olamayınca oyuna denge geldi. Semih Kaya ile yeniden öne geçen Galatasaray, Carole’un kırmızı kartla oyundışında kalmasıyla büyük şok yaşadı.

Maçın son bölümlerinde Sneijder’in ayağından iki gol daha bulan sarı-kırmızılılar sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrıldı.

CİTY’DEN REKOR TRANSFER

Almanya Bundesliga takımlarından Wolfsburg’ta forma giyen Kevin De Bruyne, 76 milyon Euro bedelle Manchester City’ye transfer oldu. Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg’ta forma giyen Kevin De Bruyne, İngiltere’nin manchester city Kulübü’ne transfer oldu.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Belçikalı futbolcunun Premier Lig ekiplerinden Manchester City’ye transfer olduğu duyuruldu. Chelsea’den 2014 yılında Wolfsburg’a gelen De Bruyne, Bundesliga’da 73 maçta, 20 gol atarken, 37 de asist yaptı.

JUVE VE CHELSEA ŞOKTA!

İtalya Serie A’da ligin ikinci haftası önemli bir mücadeleye sahne oldu. Ligin ilk haftasında evinde Udinese’ye mağlup olan Juventus, Roma deplasmanına çıktı. Yeni transferleri Cuadrado ve Alex Sandro’nun yedek kulübesinde beklediği mücadeleyi 2-1 kaybeden Juventus, son 4 sezonun şampiyonu olarak ligin ilk iki haftasında puanla tanışamadı. Roma’ya galibiyeti getiren golleri Pjanic ve Edin Dzeko kaydetti.

İngiltere Premier Lig’de ise Mourinho’lu Chelsea bu hafta evinde yine kaybetti. Chelsea kendi evinde Crystal Palace’a 2-1 mağlup oldu. Bu skorla Chelsea Premier Lig’de 13. sırada yer alırken Crystal Palace’da 4 haftada topladığı 9 puanla 2. sırada yer aldı.

BOLT YİNE GEÇİLMEDİ

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen şampiyonanda, Jamaikalı atlet Usain Bolt, birincilik mücadelesi verdiği 100 metre yarışında olduğu gibi Justin Gatlin’le arasında geçmesi beklenen erkekler 200 metre finalini de kazanmayı başardı

200 metre dünya, olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni Jamaikalı Usain Bolt, son 10 metrede temposunu düşürmesine rağmen 19.55 saniyeyle yılın en iyi derecesini yaptı ve peş peşe 4. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Milli atletimiz Ramil Guliyev ise 20.11 koşarak dünya altıncısı oldu.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...