DS 4 ve DS 4 Crossback

Share

Citroën’in yeni alt markası DS’in C segmentinde yer alan seçeneği 4 makyajlı yüzünü gösterdi. Yeni görünüm ve motor seçenekleriyle birlikte aileye Crossback isimli farklı bir yan model de eklendi.

Daha ciddi görünüme sahip ön tamponunda kromajlı çerçevelere sahip sis farları yer alan DS 4’ün ön panjuru da yenilenirken LED farlar da yeni. Farklı tasarıma sahip jantlar ve daha bol kromaja sahip yan çıtalarla birlikte arka tampon da rötuşlanmış.

30 mm yükseltilmiş süspansiyon sistemi, farklı tasarıma sahip siyah renkli jantlar, siyah çamurluk korumaları ve yine aynı renkte ön tampon orta bölümü gibi farklılıklara sahip olan Crossback’te tavan raylarına da yer verilmiş.

İç mekanda büyük değişiklikler bulunmasa da vites konsoluna eklenen start/stop düğmesi, farklı ses sistemi kumandaları ve daha büyük bir bilgi ekranı yenilikler arasında sayılabilir.

Kaput altında da PSA grubunun yeni motorlarına yer veren DS 4 ailesinde 1.2 litre hacimli benzinli motor turbo besleme yardımıyla 130 beygir güç, 230 Nm tork üretebilirken 1.6 litre hacimli ünite artık 165 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor. Bu motorun 210 beygir güç, 285 beygir güç üretebilen versiyonuysa DS 4’te ilk defa kullanılıyor.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru 120 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen ikilinin 2 litre hacimli turbo Diesel motorlarınınsa 150 beygir güç, 370 Nm tork ve 180 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen seçenekleri sunulmakta.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...