Renault Mégane 2016

Share

Bu yıl Frankfurt otomobil fuarında birçok dikkat çekici araç tanıtılacak olsa da asıl bombayı Renault patlatıyor. Fransız üretici, iki ay önce tanıttığı büyük sedan modeli Talisman ile birlikte C segmenti temsilcisi Mégane’ın yeni nesil üyesini organizasyonda sergileyecek.

Daha ilk bakışta Talisman’a olan benzerliği fark edilebilen otomobilin LED farlarında aşağıya doğru uzanan ek aydınlatmalar bulunuyor. Yeni ön panjur ve büyür Renault logosu dikkatlerden kaçmazken GT logolu araçlarda kullanılan agresif ön tampon sportif bir görünüm sağlamış. Eskisinden 25 mm daha alçak olan otomobilin aks mesafesi 28 mm uzamış.

Yandan bakıldığında kapı altlarında yer alan dekoratif hatlar ve şişkin arka çamurluklarla büyük bir Clio’yu andıran otomobilde çapları 18 inçe kadar çıkan jantlar kullanılmış. Daha oval yan aynalara sahip olan yeni Mégane’ın ön çamurlukları arkasında versiyon belirtici plastik ekler görülebiliyor. Bagaj kapağında yer alan spoiler yanlara doğru iyice uzayan deflektörlere kavuşurken Talisman benzeri stopların ortaya doğru uzadığı görülebiliyor. GT modellerinde sunulan çift egzoz çıkışının dörtgen şekilli olması genel olarak daha köşeli hale gelen tasarım diline uygun.

İç mekanı da baştan yaratılan otomobilin bu bölümü de Talisman’dan izler taşıyor. Orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekran, altına konumlandırılmış kumanda düğmeleri ve havalandırma ızgaraları bu araçtan alınırken otomatik şanzımanlı araçlarda sunulan ve oldukça büyük boyutlara sahip direksiyon simidi arkası kulakçıkları gözden kaçmıyor. Dijital gösterge paneli güncel Mégane müşterilerine yabancı gelmezken GT paketinde yer alan metal pedal seti, Alcantara döşemeler, yüksek yan desteklere sahip koltuklar, metal pedal seti ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi sportif esintiler içeriyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...