Yeni Volkswagen Tiguan 2016

Share

2015 Frankfurt otomobil fuarının kapılarını açmasının ardından bombalar ardı ardına düşmeye başladı. Beklenen haberlerden birisi olan yeni nesil Volkswagen Tiguan büyüyen boyutları ve güçlenen motorlarıyla dikkat çekiyor.

Yeni nesil Volkswagen modellerinin ızgarayla bütünleşik görünümlü far tasarımı konseptini benimseyen araçta genel olarak köşeli hatlar kullanılmış. Tamponlar, çamurluklar ve kapı altları siyah plastik korumalara sahip olan Tiguan’ın arka bölümünde gövde konturlarını izleyerek şekillendirilmiş LED stoplar dikkat çekiyor.

Hava sürtünme katsayısı 0.31’e indirilen aracın boyu 60 mm uzarken genişlik 30 mm artmış. Aks mesafesi 77 mm uzarken yükseklik 33 mm azalmış. MQB platformu sayesinde 50 kg üzerinde hafifleme yaşayan otomobil arka koltuklarda 29 mm daha fazla diz mesafesi sunarken bagaj hacmi 520 litreye ulaşmış.

R-Line paketine sahip modelleri daha sportif bir duruş sergileyen Tiguan’ın bu versiyonlarında daha agresif görünüm sunan ön tampon, çamurluklar dışında gövde rengine boyanan koruma bölgeleri, kromajlı egzoz çıkışları, daha büyük bir spoiler ve 19 inç çaplı jantlar (Opsiyonel olarak 20 inç) bulunuyor.

İç mekanı tipik Volkswagen sadeliğini yansıtan otomobilde şık görünen üç kollu direksiyon simidi, ortasında büyük bir yol bilgisayarı ekranı bulunan gösterge paneli, köşeli tasarıma sahip havalandırma çıkışları ve vites konsoluna eklenen çekiş modu seçim düğmesi gibi aksesuarlar görülebiliyor.

Tamamı turbo beslemeye sahip 8 motor seçeneğiyle pazara girecek olan Tiguan’ın benzinli motorları 125, 150, 180 ve 220 beygir güç üretebilirken Diesel üniteler 115, 150, 190 ve 240 beygir güç üretebilmekte. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip modellerin yerden yüksekliği 200 mm’ye ulaşırken off road paketiyle gelen yeni ön tampon sayesinde yaklaşma açısı 18.3 dereceden 25.6 dereceye ulaşmış.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...