İlk Tam Kafa Nakli 2017’de

Share

Geçtiğimiz aylarda Sergio Canavero isimli bir cerrahın kafa nakli yapmak için izin arayışında olduğunu ancak kesin tarihin belli olmadığı açıklanmıştı. Sergio Canavero son olarak yaptığı açıklamada tüm çalışmaların tamamlandığını ve Aralık 2017’de kafa naklinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Birçok bilim insanı ve cerrahın karşı çıktığı operasyonun yaklaşık 36 saat süreceği ve 150 kişilik bir ekibin çalışacağı belirtildi. Bıçak altına yatacak olan Rus Valeriy Spiridonov (30) doğuştan felçli ve çok uzun yıllar yaşaması beklenmiyor. Bu durum Spiridonov’un kafa nakline onay vermesinde etken olmuş. Nitekim Spiridonov yaptığı açıklamada, çok uzun yaşamayacağını belirterek, en azından %1’de olsa yaşama ihtimaline bu şekilde kavuşabileceğini ve bir şekilde bu denemenin kendisi için yeni bir umut olacağını ifade etti.

Yapılan değerlendirmeler Spiridonov’un bu ameliyatta öleceği yönünde ancak ilk kez denenecek bu olay bilim tarihinde şüphesiz yerini alacaktır.

Haber Uzay

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...