Cildiniz Sonbahara Hazır Mı?

Share

Yaz bitiyor, güneş yüzünü artık biraz daha az göstermeye, yapraklar sararıp düşmeye başladı. Yani doğa kendisini yeni mevsime hazırlamak için harekete geçti. Peki yaz boyunca güneşten, denizden, klorlu havuz sularından yıpranan ve kuruyan cildiniz yeni mevsime hazır mı?

Yaz aylarında sıcak ve kuru hava, deniz ve havuz suyu gibi etkenlere maruz kalan cildimize geçiş mevsimi olan sonbaharda özen göstermek, kışa daha sağlıklı ve dayanıklı bir cilt yapısıyla girmek açısından önemli. Özetle uzun yaz aylarında güneşin kuruttuğu, deniz tuzu ve klorun nemsiz bıraktığı cildimizi tazelemenin tam zamanı.

Ciltteki nem oranının rolü özellikle mevsimsel geçişlerde artıyor. Çünkü yazın cildimiz UV ışınlardan etkileniyor ve sonbahar gelince kararmış, bronzlaşmış, kurumuş ve kırışmış oluyor. Hava sıcaklığındaki azalmayla birlikte cildin içerdiği su miktarı da azalıyor. Bu nedenle sonbahar aylarında onarıcı özelliği yüksek olan spreylerin kullanması daha uygun oluyor.

Sonbahara girerken cildin üzerindeki bu ölü hücre tabakasını temizlemek, cildi yenilemek ve doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için önerilen yöntemlerden biri de peeling. Uzmanlar, cildi ölü hücrelerden düzenli olarak arındırmanın, cilt bakımının vazgeçilmez parçalarından olduğuna vurgu yapıyor.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...