Oktoberfest Başladı!

Share

Dünyanın en büyük açık halk festivali olarak bilinen tarihi Münih Bira Bayramı Ekim Şenliği (Oktoberfest) dün başladı. 182’ncisi yapılan şenlik 4 Kasım’a kadar sürecek. Bu yıl en az 6 milyon kişinin Oktoberfest’i ziyaret etmesi bekleniyor.

Festivalde bira, “mass” denilen bir litrelik bardaklarda içiliyor. Bu yıl bir “mass”in fiyatı 10.10 Euro (34 TL). Geçen yıl 6.3 milyon kişinin katıldığı şenlikte 7.7 milyon litre bira içmişti. 118 bin kişi kapasiteli dev bira çadırları, hafta içi saat 10.00-22.30 ve hafta sonları 09.00-22.30 saatleri açık.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İsviçre, İtalya ve Fransa’dan gelen polisler Münih polisine destek oluyor. Festival yönetiminin en büyük endişesi, kente yaşanabilecek mülteci akını.

Kaynak: Hürriyet.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...