‘Küçük Prens’ Sergisi Açıldı

Share

Koleksiyonerlerin eserleriyle oluşturulan Küçük Prens Dünya sergisi, sanatseverlerle buluştu.
Capitol Alışveriş Merkezi Sergi Alanı’nda ziyarete açılan sergide, aynanın üzerinden büyüteçle okunabilen ve görme engellilere özel üretilen Küçük Prens eserleriyle, kitabın yazarı Antoine de Saint-Exupery tarafından çizilen resimlerin bulunduğu kitabın orijinali yer alıyor.

Saint-Exupery’nin torunu ve Küçük Prens Vakfı Başkanı Olivier Dagay, yaptığı açıklamada, kitabın basıldığı günden bu yana tüm çevirilerinin ilk kez bir sergide yer aldığını belirtti.

Dünyada en fazla tercüme edilen kitabın Küçük Prens olduğunu kaydeden Dagay, “Yazar bir kitap yazdı ve hala bir çok insan okuyor. Koleksiyonistler de kitabın gelecek nesillere taşınmasına yardım ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Olivier Dagay, kitabın bir felsefeye sahip olduğunu dile getirerek, herkesin eserden hayatın anlamı ve çözümüne dair bir şeyler bulabileceğini aktardı.

Kitapta, doğa vasıtasıyla evrenin insanlara öğretildiğini vurgulayan Dagay, şöyle devam etti: “Dünyaya baktığınızda, dünya yetişkinler tarafından yönetiliyor ama kitaba baktığınızda başrolde bir çocuk var. Evrenin sırrı ise bir yetişkinden değil de bir tilkiden geliyor. Kitapta, evreni bize doğa öğretiyor. Birçok insan hala kitabın içinden kendilerine çözüm bulabiliyor.”

Etkinliğe katılan Küçük Prens koleksiyoneri Jean-Marc Probst da okuyucular için kitapta birçok farklı mesaj olduğunu belirterek, yaşam hakkında ipuçları verdiğini söyledi.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...