Bayramda Sağlıklı Beslenme Önerileri

Share

Bayramda dengeli beslenme ve sağlıklı et tüketimi için uzmanlar tavsiyelerde bulundu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Arı, Kurban Bayramı’nda kurban etinin mutlaka dinlenmeye bıraktıktan sonra tüketilmesinin lezzetini artıracağını, hem de daha sağlıklı olacağını söyledi.

Öğlen ızgara mangal, kendi yağında kavrulmuş kırmızı et veya etli bulgurlu az yağlı sarma; akşama da ev yapımı çorba, salata, baharatla lezzet verilmiş yoğurt ve istenirse tam buğday ekmek tercih edilebilir.

Kurbanı keser kesmez etini yemeye kalkmak biraz sakıncalı olabilir ve dinlenmiş etin yanında bol limonlu salata ihmal edilmemelidir. Böylece etteki demirin vücudumuzda en iyi şekilde emilmesini sağlamış oluruz.

Ayran, yoğurt, cacık ve kefir gibi süt türevleri sindirimi kolaylaştırdığı için bunları sofradan eksik etmemek gerekir. Ancak bunların et tüketiminden 40-45 dakika önce veya sonrasında tüketilmesi faydasını artırır.

Et tüketimi kahvaltı ya da akşam yemeğinde değil, öğle yemeğinde tercih edilirse daha yararlı olur.

Kaynak: elele, Cihan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...