Bu Gece ‘Age of Adaline’ Gecesi

Share

Age of Adaline… Kimine göre bir lütuf kimine göre de bir lanet olarak adlandırılabilecek bir sebeple hiç yaşlanmayan Adaline Bowman’ın yaşamı kaçmakla geçmiştir. Adaline sonunda bir gün kaçmaktan vazgeçer ve hayatla yüzleşir.

Adaline genç, güzel ve sofistike bir kadın. 29 yaşında talihsiz bir kaza geçiyor ve hayatta kalmayı başarıyor. Ödülü ise hiç yaşlanmamak… Fantastik filmlerdeki sihir, Age of Adaline’da bilim, fizik ve doğa olayları ile birleşiyor. Haliyle ortaya ilginç bir hikaye çıkıyor.

Yıllar geçmesine karşın bir türlü yaşlanmayan ve neler olduğunu anlayamayan Adaline, farklı kimliklere bürünerek hayatını sessiz, sakin ve aşksız bir şekilde yaşamak zorunda kalıyor. Zaman zaman ‘aşk’a tutulduğu da olur ama sonu hep hüsranla bitmek zorundadır. Çünkü ‘birlikte yaşlanmayacaksan, aşkın önemi yoktur’.

Uzun zamandır yaşıyor olmasına rağmen Adaline’ın bir hayatı yoktur. Taa ki Ellis ile tanışana kadar. Ellis, Adaline’ın derinlere gömdüğü kalbine girmeyi başarır. Adaline (günümüzde Jenny), Ellis ile karşılaştığında ‘Sizinle tanışmak macera gibiydi’ der ve farkına bile varmadan bir maceraya atılmış olur.

Bu macera sırasında Adaline geçmişiyle yüzleşmek ve bir tercih yapmak zorunda kalır:
Aşk mı yoksa aşksız bir yaşam mı?

Not: İzleyin ve asla pişman olmayın! Hatta biraz(cık) da ağlayın…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...