Mercedes-Benz Concept IAA

Share

Neredeyse her yıl Frankfurt’ta etkileyici araçlar tanıtan Mercedes bu yılı da boş geçmiyor. Organizasyona bir aerodinami şampiyonuyla gelen Alman marka gelecekte kullanmayı planladığı tasarım dilini de yavaş yavaş ortaya koymaya başladı.

Dört kapılı coupé konseptini daha da geliştirdiği görülebilen Mercedes bu otomobilin ana hatlarını gelecek nesil CLS ve S Serisi modellerinde kullanacağını duyurdu. Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken konseptin hava sürtünme katsayısı sadece 0.19. Kapı kolu ve yan aynalar gibi hava akışını kesen detaylara sahip olmayan otomobilin önünde dev ızgara içerisine alınmış LED farlar dikkat çekerken şişkin çamurluklar güçlü bir görünüm sağlıyor.

Arka koltuklarda oturanlara ek baş mesafesi sunulabilmesi için arka camda çift çıkıntı kullanılırken bagaj kapağının açısı camla aynı. Sportif bir görünüm sunan arka kısımda ince LED stoplar ve şık bir difüzör kullanılırken boyutlar 5.040 mm boy, 1.995 mm genişlik ve 1.305 mm yükseklik olarak açıklanıyor.

2.975 mm’lik aks mesafesine sahip olan otomobilin asıl ilginç özelliğiyse hareketli gövde panelleri. Bir düğme yardımıyla veya 80 km/s’te otomatik olarak yaşanan değişim sırasında arka bölümde gizli paneller 390 mm uzarken önde yer alan flaplar 25 mm uzuyor. Jant kolları açılarını değiştirirken ön tamponda yer alan splitter 60 mm arkaya geliyor.

Cam tavan ve açık renkli deri döşemeler sayesinde ferah görünen iç mekanda dört adet tekli koltuk bulunuyor. Ana hatları S Serisi’ni andıran ön panelde yer alan büyük dijital panel gösterge tablosundan orta konsola kadar uzanırken vites konsolu da dokunmatik bir panelden oluşuyor. Yuvarlak hava üfleçleriyse içeriden ışıklandırmalı.

Kaputu altında bir benzin-elektrik hibrit motor barındıran araç 279 beygir gücünde. Aerodinamik modda elektrikli menzili 66 km olan konseptin maksimum sürati 250 km/s.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...