Stephen Hawking: Dünyanın Sonunu Uzaylılar Getirebilir

Share

Dünyanın en ünlü fizikçisi ve kozmoloğu olarak bilinen Prof. Stephen Hawking, “Spain’s El Paris” ile yaptığı röportajda uzaylılarla ilgili konuştu. Hawking, matematiksel olarak ‘dünya dışı varlıkların var olduğunu belirterek, dünya dışı varlıkların dünyayı keşfetmesinin insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulundu.

NASA su buldu

Ayrıca bu varlıkların “göçebe” tabir edilen bir kısmı, yaşam alanlarını tükettiği için, uygun bir gezegen arayışında olabilecekleri ve eğer dünya onlar için uygun olacaksa, bu durumun dünyanın işgali ile sonuçlanabileceği olasılığının mevcut olduğunu belirtti. Röportaj sırasında, bu durumun paranoyak bir yaklaşım olarak değerlendirilebileceğini kabul eden Hawking, son günlerde NASA tarafından yapılan, Mars’ta su bulunduğu açıklamasını, konu ile benzetmeyi uygun buldu.

Uzayı keşfedin

Hawking, insanlığın kendi sonunu kendinin getireceğini de vurguladı. Bu durumun doğal afetler veya nükleer savaşlar ile olabileceğini öngören Hawking, insanlığın oluşturacağı bu yıkımın, “Tanrı” ile ilgili olmadığını da aktarmayı tercih etti. Kendi düşüncesinin, ünlü Fizikçi Einstein gibi olduğunu ve Evren’in geçmişinin, Doğa Kanunları ile açıklanabileceğini de söyleyen Hawking, bu konuda yine Tanrı’dan beklenti içinde olmanın gerekmediği yineledi. Son olarak Stephen Hawking, durum her ne olursa olsun matematiğin gösterdiği yolda, insanlığın evrenin başka bir ucunda yaşam alanı bulması zorunluluğunun olduğunu, aksi halde Dünya yaşamının öyle ya da böyle kaynaklarını tüketeceğini anlattı. Hawking’in son sözleri ise, “Uzay’ın derinliklerine gidin ve bakir gezegenleri bulun” şeklinde oldu.

T24, Cumhuriyet

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...