Microsoft’tan Surface Pro 4

Share

Microsoft, Surface ailesinin yeni üyesi Surface Pro 4 modelini tanıttı.

Yazılım devi Microsoft, 2012 yılında Surface modelleri ile ilk kez karşımıza çıkmıştı. Surface ilk etapta pek ilgi görmemiş ancak Microsoft’un geliştirmeleri doğrultusunda üretilen yeni Surface modelleri beklenilen başarıyı yakalamıştı. Microsoft, rakibi Apple’ın iPad Pro modelini duyurmasından sonra atağa geçti ve az önce düzenlemiş olduğu etkinlikte Surface Pro 4 modelini duyurdu.

Surface Pro 4, 6. nesil Intel Skylake işlemci seçenekleri (i3, i5, i7) ile gelecek. Surface Pro 4 işlemcisi MacBook Air modellerinden %50 daha hızlı olacak. Surface Pro 4, 16 GB RAM ve 1 TB depolama birimine kadar yükseltme imkanı sunacak. Surface Pro 4; 4 GB, 8 GB ve 16 GB RAM seçeneklerine sahip.

5 nokta multitouch destekli klavye ile gelen Surface Pro 4, PixelGlass teknolojisi ile geliştirilmiş 2160 x 1440 çözünürlüğünde 267 ppi değerinde 12.3 inç büyüklüğünde ekrana sahip. Surface Pro 4, Surface Pro 3 modelinden tam %30 daha hızlı olacak.

Windows 10 Pro işletim sisteminin ön yüklü olarak geldiği Surface Pro 4, sadece 8.4 mm kalınlığında. Surface Pro 4 modelinde kaliteli fotoğraflar çekebileceğiniz 8 Megapiksel çözünürlüğünde arka kamera yer alıyor. Surface Pen sayesinde Surface Pro 4 modelinde çizim ve Adobe Photoshop uygulamasında düzenlemeler yapabileceksiniz.

Surface Pro 4, 7 Ekim tarihinde 899 dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe sunulacak.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...