Bu 6 Kelimeden Uzak Durun!

Share

Birçoğu sosyal medya nedeniyle hayatımıza giren birbirinden sevimsiz bu kelimeleri, sizin ve çevrenizdekilerin akıl sağlığı için kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. İşte uzak durmanız gereken o 6 kelime…

1- Keyfi / Keyifli
Vakti zamanında insana huzur – mutluluk veren bu kelime “kahvaltı keyfi”, “kahve keyfi”, “sinema keyfi” gibi çeşitli versiyonlarıyla sosyal medyada suyunu çıkarana kadar kullanıldığı için nefret edilen kelimelerin başında geliyor. Yine benzer bir kelime olan “Keyifli” var ki düşman başına.. “Keyifli bir röportaj” “keyifli bir gün” bunları duymak istemiyoruz artık.

2- Aşkitom
Nasıl bir zekanın ürünü olduğunu tam kestiremesek de insanı aşktan soğutacak kadar etkili bir kelimedir.

3- Kociş
Yine Facebook, Instagram gibi sosyal paylaşım platformlarında sıklıkla kullanılan, koca kelimesine sevimli bir hava katacağı düşünüldüğü için türetilen “Kociş” kavramı olanca iticiliğiyle her gün karşımıza çıkıyor. Beyler, evlenmeden önce iyice düşünün size “kociş” diye hitap etmesi muhtemel kadınlardan uzak durun!

4- Panpa
İş ve özel hayatımızda sürekli maruz kaldığımız “Panpa” kelimesi bir o kadar itici olan “kanka”dan türetilmiştir. Çok seviyorsanız, çok yakın hissediyorsanız “dostum” deyin, oldukça sıcak bir kelimedir.

5- Harikasınız
Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara yapılan “ayy harikasınız” “harika çıkmışsınız” yorumları insanı çileden çıkarıyor. Kelime dağarcığımız fazla gelişmemiş olacak ki “harikasınız”dan başka yorum yapamıyoruz.

6- Aynen
Uzun uzun derdimizi anlattığımız, fikrimizi söylediğimiz bir konu hakkında sadece “aynen ya da “aynen öyle” cevabı almak gerçekten can sıkıyor. İnsan, karşımdaki beni dinlemiyor ya da daha fenası konuştuğunuz konu hakkında hiçbir fikri olmadığı izlenimi uyandırıyor.

Kaynak: Hürriyet.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...