Şimdi Hayatımızda Temizlik Zamanı!

Share

Hayatınızda bahar temizliği yapmak ister misiniz? Sizin için bilinmesi gerekenleri profesyoneller ve konunun uzmanlarına sorarak 10 maddede topladık.

1-Mutluluk

Her ne kadar mutluluk koşullara bağlı gibi görünse de hayattaki seçimleriniz ve duruşunuz tahmin ettiğinizden daha büyük bir role sahip. Kendinizi bir mutluluk terapisiyle ödüllendirin. Sizi hafta boyunca mutlu eden şeylerin listesini yapın. Listenizdeki şeyleri yapmaya daha çok zaman ayırmaya gayret edin. Hafta içerisinde hareket etmeye çalışın; spor yapmanın moral yükselttiği defalarca kanıtlandı. Sevdiklerinizle aranızı iyi tutmak hayatınıza bir amaç kazandırır ve sizi depresyondan korur; bu yüzden ailenizi ve yakın arkadaşlarınızı görmek önceliğiniz olsun.

2-Sağlıklı Yaşam

Size tahmin edemeyeceğiniz ölçüde zarar veriyor. “Keşke zamanında daha çok sigara içseydim” diyen kimseyi bulamayacağınızı garanti edebiliriz. Öte yandan sigara yüzünden kalp hastalığı, kanser ya da akciğer rahatsızlıklarına yakalanıp zamanında doktorların sözüne kulak asmış olmayı dileyen çok sayıda kişi var ne yazık ki. Bu sayfalarda bulabileceğiniz en iyi öneri bu; lütfen yabana atmayın.

3-İyi Beslenmek

Nasıl diyet yapmanız gerektiği yerine nasıl besleneceğinizi öğrenirseniz şok diyetlere ihtiyaç duymadan hayat boyu ideal kilonuzu korumayı başarabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız internette araştırma yapmak ya da bir beslenme uzmanına danışmak size yardımcı olacaktır.

4-İşleri Kolayca Halletme

Bir okuyucumuza kulak verin: “İşlerimi halletmenin yolunun güne erken başlamak olduğunu öğrendim. Artık sabah 6:00’da kalkıp kimse uyanmadan işe koyuluyorum. Bunu yapmak kolay değil elbette ama beklemediğim bir işim çıktığında yapmam gereken şeylerin sayısını azaltmış oluyorum.”

5-Başarılı Olmak

-Kendi işinizi kurmak ya da kariyerinizi yerine oturtmak istiyorsanız kendinizi yapabileceklerinizle sınırlandırmayın; sizi yönlendiren yapmak istedikleriniz olsun. Başarılı olmak için sırça köşkünüzden/ güvenli bölgenizden dışarı çıkmayı bilmelisiniz. Daima yükseği hedefleyin ama oraya ulaşamadığınız için kendinize kızmayın.
-Daima yanınızda bir defter bulundurmaya çalışın. Parlak fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve yeni tanıştığınız insanların telefon numaralarını defterinize not edin. Bunlar sizin en değerli varlıklarınız olacak; yararlanacaksınız.
-Unutmayın ki hayatınızı ve kariyerinizi değiştirecek bir sihirli değnek icat edilmedi. Çevrenizdekiler aynı kaldığı sürece bunlar ister arkadaş, kitap ya da televizyon programları olsun her şey aynı kalacaktır.

6-İstediğiniz İlişkiye Sahip Olmak

Gün geçtikçe bir ilişkiden beklentilerimizin sayısı artıyor. Partnerimizin aynı anda hem en iyi arkadaşımız, hem sevgilimiz, hem kariyer koçumuz, hem tamircimiz, hem de özel masörümüz olmasını istiyoruz. Bunları düşününce insanların sadakatsiz olması, bunalmış hissetmesi ya da bağlanmak istememesi hiç de şaşırtıcı gelmiyor, değil mi?

Pek çok insanın başarılı denince aklına gelen tek eşli, tam zamanlı ve zamanı gelince evliliğe giden bir ilişki. Peki, böyle olması gerektiğini kim söylemiş? Kendinizden ödün vermeden amaçlarınızın peşinden koşmanız için hem sizin hem de partnerinizin özel alanı olmalı. İlişkinizi başka insanların ideallerine göre yaşamayın. Aşkınızı ikinizin de beklentileri doğrultusunda, romantizme odaklanarak yaşayın.

7- Öfkeyi Yenmek
Toplum içinde öfkemizi dışarı vurmamak üzere programlandık; bu yüzden de bunlar içimizde birikerek depresyon, düşük enerji seviyeleri, öfke patlamaları ya da soyutlanma isteği gibi tehlikeli şekillerde kendini gösteriyor. Temel çözüm ise hislerinizi içe atmamak; tarafsız bir arkadaşa içinizi dökmek gerçekten yardımcı olacak. Öfkeyi size neyin doğru, neyin yanlış olduğunu gösteren yararlı bir kılavuz olarak görmeye çalışın. Öfke sınırın aşıldığının ilk işareti olabilir; bu yüzden onu bir kavga sebebi olarak görmek yerine sizi yönlendiren bir güç olarak kabul edin.
8-Fit Beden
İşe sevdiğiniz sporu seçip bir takıma girerek başlayın. Takım sporları hem mükemmel bir egzersiz yapma, hem de kafa dengi yeni arkadaşlar edinme yoludur. Arkadaşınızla beraber spor yapmak size hem manevi destek sağlar; hem de sosyalleşme imkânı verir.

9- Güçlükleri Kolayca Arkada Bırakmak

Karşımıza çıkan güçlükleri atlatamayacağımız bir kambur gibi görürüz nedense. Fakat ahlayıp vahlama kısmı sona erdiğinde bu deneyimden ne gibi dersler çıkaracağınızı düşünmeye başlayabilirsiniz. Çıkartacağınız tek ders hayatın bazen bize böyle tatsız sürprizler yapabileceği gerçeği olsa da…

10- Para İşlerini Zorlanmadan İdare Etmek

Uzun vadede para kazanmak için çok zeki olmak gerekmiyor; sadece ne kadar harcadığınıza dikkat edip düzenli olarak yatırım yapmanız yeterli. Yatırım hesabınıza düzenli para yatırma emri verin; siz fark etmeden paranız çoğalacaktır. Ayrıca cesur olun: Bireysel tasarruf hesabınız için nakit yerine hisse senetleri alın ve emekli olana kadar onlara dokunmayın.

 Kaynak: Cosmopolitanturkiye.com

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...