Global Games’in İlk Galibi Celtics

Share

17 kez NBA Şampiyonu olan; Marcus Smart’lı Boston Celtics, 2015-2016 NBA Global Games’te, üç kez Euroleague ve 26 kez İtalya Ligi Şampiyonu olan Olimpia Milano ile Milan’da Mediolanum Forum’da karşı karşıya geldi. Celtics’in oyun kurucusu Isaiah Thomas’ın 18 puanla ilk çeyreğe öncülük ettiği karşılaşmanın galibi Olimpia Milano’yu 124-91 yenen Boston Celtics oldu.

Thomas galibiyeti; “Takım olarak iyi bir iş çıkardık, iyi oynamadığımız zamanlar oldu ancak bence mutlu olmalıyız. Çünkü bu, ligdeki ilk maçımız” sözleriyle değerlendirdi.

Boston Celtics şimdi, NBA Global Games 2015-16 kapsamında 8 Ekim’de Barclaycard Center’da gerçekleşecek olan Eurolig şampiyonu Real Madrid karşılaşması için Madrid’e seyahat edecek. Maç öncesi konuşan Celtics baş antrenörü Brad Stevens, “Milano bir sürü atış kaçırdığı için çok şanslıydık. Madrid’in olağanüstü yetenekleri olduğu için daha çok çalışmalıyız. Çünkü onlar geç kalırsanız bunu size ödetirler” dedi.

6 Ekim’de 5 uluslararası sezon öncesi maçla başlayan Global Games, Aralık ve Ocak aylarındaki iki sezon oyunuyla devam edecek. Toplamda 6 NBA takımı 6 ülkede 7 şehirde 7 maç yapacak ve lig dünya çapındaki taraftarlara NBA tecrübesini yaşatacak.

Kaynak: Ajansspor

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...