Arap Sanatçılar Homeland’i Oyuna Getirdi

Share

Homeland dizisinin Berlin’deki setine Arapça duvar yazıları yazmaları için tutulan sanatçılar, dizinin Arap ve Müslümanları kötü göstermesi gerekçesiyle setin duvarlarına “Homeland ırkçıdır” ve “Homeland bir zırva” gibi yazılar yazdı.

Lübnan’da Suriyelilerin kaldığı bir mülteci kampını tasvir eden setteki duvar yazılarının bazıları dizide de kısa süreyle gözüktü. Sanatçılar yaptıkları yazılı açıklamada başta teklif edilen işi yapıp yapmamakta tereddüt ettiklerini söyledi.

Duvar yazısı “Homeland ırkçıdır” anlamına geliyor.

Açıklamada “Bizim ve diğer pek çok kişinin dizinin politik mesajına karşı duydukları mutsuzluğunu dile getirebileceğimizi fark edene kadar tereddüt ettik. Bu, dizinin kendisini kullanarak mesajımızı iletmek için bir fırsattı” denildi.

Bu duvar yazısında “Homeland bir dizi değil” deniyor.

Dizi ekibinden hiç kimsenin gerçekte ne yazdıklarını anlamadığını söyleyen sanatçılar “Dizi ekibinin işi yoğundu. Bizim ne yaptığımıza dikkat etmediler. Arapça yazılar onlar için sadece bir görsel malzemeydi” dedi.

Bu duvar yazısında da “Homeland karpuzdur” yazıyor. Arapça kelime oyunuyla aslında dizi için “önemsiz ya da saçmalık” deniyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...