Twitter ve Facebook’taki Yavaşlatmaya Suç Duyurusu

Share

Ankara’da Barış, Emek ve Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırının ardından başta Facebook ve Twitter olmak üzere, internette yaşanan yavaşlama yargıya taşındı. Yargıçlar Sendikası Kurucusu ve Ankara Barosu avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu, internette yaşanan yavaşlama üzerine TİB yetkilileri ile “soruşturma sırasında ortaya çıkacak MİT ve Emniyet görevlileri dahil tüm görevliler” aleyhine suç duyurusunda bulundu.

“İnternetin boğazını sıkıyorlar”

Hürriyet’te yer alan habere göre, Eminaoğlu, “İnternet üzerinden belirli adreslere giriş, adeta 3 şeritli yolun diğer şeritlerini kapatıp tek şeride indirmek gibi yöntemler kullanılarak yavaşlatılıyor. Ülke geneli için sosyal ağlar üzerinden iletişimi kısıtlayarak fiili bir sansür yaratılıyor. Yani internetin boğazı sıkılıyor” dedi.

Yapılan işlemin “hukuk dışı” olduğunu kaydeden Eminağaoğlu, “Bu hukuk dışılıkların bir daha yaşanmaması için suç duyurusunda bulundum” dedi.

Eminağaoğlu, saldırı sonrası Facebook ve Twitter gibi sitelere Türkiye üzerinden girmek çok zorlaşırken, yurt dışı url adresleri kullanılarak, yabancı ülke yoluyla bağlanmasının ise sorunsuz gerçekleştiğine dikkat çekti.

Eminağaoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruda, TİB, MİT ve Emniyet yetkilileri hakkında “haberleşmenin engellenmesi” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarında bulundu.

T24

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...