Spor Gündemi: Mucize Gerçekleşti, Fransada’yız!

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

VE MUCİZE GERÇEKLEŞTİ, FRANSA’DAYIZ

A Milli Futbol Takımımız zoru başardı ve son maçta Fransa vizesini almayı bildi. Son maçta evinde daha önce finalleri gitmeyi garantileyen İzlanda ile karşılaşan milliler, Selçuk’un 88.dakikada attığı frikik golüyle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Ay-yıldızlılar, Kazakistan’ın da Letonya’yı deplasmanda mağlup etmesiyle en iyi grup üçüncüsü oldu ve direkt olarak Fransa 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı.

KARTAL ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Siyah beyazlıların tek golünü 63. dakikada Quaresma keydetti. Ligde Fenerbahçe ve Eskişehirspor’dan sonra Çaykur Rizespor’u da mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkaran Beşiktaş, 19 yaptığı puanıyla 3 haftadır da zirve koltuğunda oturuyor.

KANARYA’DAN KAYSERİ’DE TEK KURŞUN

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Kayserispor’u 29. Dakikada Robin van Persie’nin frikik golüyle 1-0 mağlup etti. Ligde son 2 maçta 1 puan alabilen sarı lacivertliler yokları oynadığı maçta tek golle kazanarak Galatasaray derbisi öncesi altın değerinde bir 3 puan kazandı.

ASLAN DERBİ ÖNCESİ KÜKREDİ

Galatasaray, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmanın 2. yarısında müthiş bir geri dönüşe imza atarak Gençlerbirliğini 4-1 yendi. Cimbom’un gollerini 49’da Bilal, 53’de Chedjou, 68’de Yasin ve 87. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz attı. Gençlerbirliği’nin tek sayısı 37’de El Kabir’den geldi. Sarı kırmızılı ekip bu galibiyetle puanını 17 yaparak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Başkent temsilcisi ise 7 puanla 14. sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig’in 8.haftası bugün oynanacak olan Mersin İY- Trabzonspor ve Osmanlıspor-Medipol Başakşehir maçlarıyla tamamlanacak.

POTADA ZAFER HAFTASI

THY Euroleague ve Eurocup’ta mücadele eden 7 temsilcimizden 6’sı haftayı galibiyetle kapatırken sadece Eurocup’ta mücadele eden Banvit rakibine mağlup oldu.

İşte toplu sonuçlar:

Euroleague A Grubu

Fenerbahçe Ülker 74-67 Bayern Münich

B Grubu: Limoges 77-89 Anadolu Efes

C Grubu: Pınar Karşıyaka 71-62 Barcelona Lassa

D Grubu: Darüşşafaka Doğuş 83-74 Dinamo Sassari

Eurocup

D Grubu:  Trabzonspor 74-71 Aris, Buducnost 83-70 Banvit

E Grubu: Lietuvos Rytas 87-91 Beşiktaş Sompo Japan

F Grubu: Neptunas 90-94 Galatasaray

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...