Apple’ın Araba Yapacağı Doğrulandı!

Share

Apple’ın aktif CEO görevini üstlenen Tim Cook, yeni yaptığı bir açıklama ile gayrı resmi olarak Apple Car söylentilerini doğrulamış oldu. İşte Tim Cook’un Apple Car açıklaması!

Apple'ın Araba Yapacağı Doğrulandı!

Apple’ın aktif CEO görevini devam ettiren Tim Cook, kısa bir süre önce katıldığı bir konferans kapsamında, Apple Car sorularına farklı bir yanıt vermiş oldu. Tim Cook tarafından otomobil sektörüne yapılan bu atıf ise, gayrı resmi olarak Apple Car söylentilerinin, Tim Cook tarafından doğrulandığı yorumlarını aldı!

WSJ tarafından düzenlenen bir konferans kapsamında konuşmacı olarak söz alan Apple CEO’su Tim Cook, tarafına yöneltilen sektörel ve Apple ile ilgili soruları yanıtladı.

WSJ sözcülerinden birinin Tim Cook’a yönelttiği Apple Car sorusunu yanıtlayan Tim Cook, “Otomobil sektöründe, tıpkı diğer ürünlerimizin alanında olduğu gibi, çok büyük bir sıçrama yaşanacak” şeklinde bir açıklama kaydetti.

15-10/21/news_1-tim-cook-apple-car-ile-ilgili-aciklamada-bulundu-sdn-2015-apple-haberleri.jpg

Doğrudan Apple Car veya benzer bir ismi dile getirmeyen Tim Cook, 2007 yılı ile başlayan iPhone ile yön verdikleri yeni nesil akıllı telefon sektörüne, anlaşılan o ki otomobil sektörü ile devam etmek istiyor. Üstelik bu konuda çok da ciddi adımlar atabilecekler.

Tim Cook’un yaptığı bu açıklanın hemen ardından getirilen yorumlar, Apple tarafından gelecek olası Apple Car isimli aracın, ciddi anlamda otomobil sektörünü farklılaştırabilecek potansiyelde olabileceği yönünde oldu.

Son olarak Elon Musk’ın, Apple’a kayan mühendisleri için kaba tabiri ile “Tesla Çöplüğü” yakıştırmasından sonra, Tim Cook’un bu denli iddialı bir açıklama yapmış olması da, dikkatlerden kaçmadı.

Öyle görünüyor ki yükselişi ivmelenen elektrikli otomobil sektörü, Apple ile ciddi bir sıçrama yaşayabilir. Önümüzdeki dönemlerde Apple Car ile ilgili, Tim Cook veya başka bir Apple çalışanı tarafından daha somut bilgiler paylaşılıp paylaşılmayacağı ise, daha şimdiden büyük merakla beklenen konulardan olmuş durumda.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...