iOS 9.1 Güncellemesi Yayınlandı

Share

Apple, iOS 9’un üstüne küçük eklemeler yapan iOS 9.1 güncellemesini kullanıcılarına sundu. Güncellemenin kuşkusuz en çarpıcı parçası ise iOS kullanıcılarına sunulan yeni emojiler.

New-emoji-ios91

Apple, iPhone 6s etkinliği sonrası geliştiriciler için iOS 9.1 sürümünü yayınlamıştı. Beta aşamasında olan iOS 9.1 birkaç hafta sonra halka açık sürümü ile karşımıza çıkmıştı. Sistem stabilitesinin ve performansının artığı iOS 9.1 güncellemesinin final sürümü de yayınlandı.

iOS 9.1 güncellemesi ile gelen ve göze çarpan ilk yenilik; 150’den fazla yeni Emoji bulunuyor.

iOS 9.1 ile birlikte kamera iPhone’un aşağıya doğru indiğini otomatik olarak algılayacak ve kaydı durduracak. Böylelikle Live Photos özelliğinin daha etkileyici kullanımı mümkün hâle gelecek.

iOS 9.1 GÜNCELLEMESİNİ ALAN MODELLER

iOS 9.1 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.

iOS 9.1 GÜNCELLEMESİNİ NASIL YÜKLENİR?

Telefon üzerinden güncelleme için, Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden güncelleme kontrolü yapılıp komutlar izlenebilir. iTunes üzerinden güncellemek için ise, iTunes yazılımı açılarak, cihazı USB ile PC/MAC’e bağlayıp, “Güncellemeleri Denetle” seçeneğini tıklamak gerekiyor.

Güncelleme işleminden önce muhtemel aksaklıklara karşı telefonun yedeğini almak tavsiye ediliyor.

NTV

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...