Luke Skywalker’a Star Wars 7’de Ne Oldu?

Share

Yıldız Savaşları serisinin son filmi “Episode 7 – The Force Awakens”ın (Bölüm 7 – Güç Uyanıyor) yönetmeni JJ Abrams, Luke Skywalker’ın filmin hiçbir fragmanında gözükmemesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Abrams Los Angeles’taki bir ödül töreninde gazetecilere “Yanıtı bulmanızı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Luke Skywalker’ın filmin fragmanı ya da afişlerinde gözükmemesi, Yıldız Savaşları hayranlarını birçok teori üretmeye teşvik etti.

Filmde Luke Skywalker’ı canlandıran Mark Hamill de herhangi bir şey söylemedi.

Filmin son afişinde Han Solo (Harrison Ford) ve Prenses Leia (Carrie Fisher) görülüyor.

Ama şimdiye dek Luke Skywalker’ı sadece pelerininin başlığını takmış halde gördük.

İkinci fragmanda Luke Skywalker “Güç ailemde kuvvetli. Babamda vardı. Bende var. Kızkardeşimde var. Bu güç sende de var” derken duyuluyor.

Luke Skywalker kiminle konuşuyor? Neden fragman ve afişlerde gözükmüyor? İşte Star Wars hayranlarının bazı teorileri:

1- Karanlık tarafa geçtikten sonra bir Sith Lordu oldu

Şu anda Luke Skywalker’ın karanlık tarafa geçtiğine dair birçok teori dolanıyor. Luke’un Jedi Şövalyesi olarak çok fazla güce sahip olunca dengesizleştiği ve Adam Driver’ın canlandırdığı Kylo Ren’in şeytani planları için Luke Skywalker’ı kullandığı söyleniyor.

Bir diğer teoriye göre eski bir Sith mezarını bile koruyor ya da bir diğer karanlık güce esir düşmüş olabilir. Her ikisi de çok olası gözükmüyor.

2- Luke Skywalker gizleniyor ve Finn, Anakin’in ışın kılıcını geri vermeye çalışıyor

Luke’un elinin Darth Vader tarafından kesilmesi ve Bulut Şehri’nin altında kaybolmasından sonra Anakin Skywalker’ın ışın kılıcına ne olduğu konusunda spekülasyonlar yapılıyor. Bu sahne “Bölüm 5 – İmparator”da yaşanmıştı.

Işın kılıcı aslında Luke’un babasına, daha sonra Sith Lordu Darth Vader olacak Anakin’e ait.

Işın kılıcı üçüncü fragmanda yeni karakterlerden Finn’in elinde görülüyor. Peki ışın kılıcı neden Finn’in elinde? Bir teoriye göre ışın kılıcını Luke’a geri götürmeye çalışıyor ama bunu yapamadan kötü karakter Kylo Ren ile karşılaşıyor.

3- Luke Skywalker’ın görünümü çok değişti

Bazı hayranlar Luke Skywalker’ı görmeme nedenimizin şu anda çok farklı görünmesi olduğunu ve JJ Abrams’ın sürpriz yapmak istediğini söylüyor.

Bir diğer teoriye göreyse Luke Skywalker “Bölüm 4 – Yeni bir Umut”taki Obi-Wan Kenobi gibi sürgünde yaşıyor.

4- Luke bir Jedi Tapınağı kurdu ve hala gücü öğreniyor

“Bölüm 6 – Jedi’ın Dönüşü”nde Darth Vader İmparatoru öldürüp, kendisi de öldükten sonra Luke Endor’a dönüyor ve babasının cesedini yakıyordu. Peki, daha sonra nereye gitti?

Jedi’ın Dönüşü ile yeni film arasında geçen Aftermath romanına göre Luke, büyük yıkım yaratan Jakku Muharebesine kadar Yeni Cumhuriyet güçleriyle savaştı ve barış anlaşması imzaladı. Daha sonra da bir Jedi Tapınağı kurmak için Devoran gezegenine gitti. Dolayısıyla bu kurgu Güç Uyanıyor’da da kullanılıyor olabilir mi?

5- JJ Abrams beklenti yaratma ustası ve aslında değişen bir şey yok

JJ Abrams filmlerinin hikâyelerini iyice saklayıp, gösterimden önce heyecan yaratmasıyla biliniyor.

Star Trek (Uzay Yolu) ve Televizyon dizisi Lost’ta da aynısını yapmıştı.

JJ Abrams’ın filmi çıkana dek beklenti yaratma yöntemi de bu.

Yıldız Savaşları’nın son filmi Güç Uyanıyor, 17 Aralık 2015’te gösterime girdiğinde tüm bu sorular yanıtlarını bulacak.

BBC

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...