Nedimelerinize Söylememeniz Gereken 5 Şey

Share

Sonunda evleniyorsunuz! Her şey hazır! Yılladır hayalini kurduğunuz gelinliğiniz, 10 numara 5 yıldız, içinize sindi! Sizden daha mutlusu, ayakları bu kadar yerden kesileni yok! Nerede evleniyorsunuz; Rodos’ta, Alaçatı’da ya da Kaş’ta! Artık orasını bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki, sizinle birlikte bu yolda yürüyen ancak henüz evlenemeyen sevgili arkadaşlarınızın kıskançlıktan çatır çatır çatladığı! Kabul edin, evlenen sizsiniz, evde kalan o!

Şaka bir yana, onlar en yakın arkadaşlarınız tabii. Olsa olsa en fazla size imrenirler ve siz evlenirken bir köşede mutluluğunuz için gözyaşı dökerler. Ama unutmayın içlerinde bir tutam hüzün de barındıran bu ‘evlenmemiş’ arkadaşlarınız, nedimeniz olurken onlarla olan diyaloğunuza dikkat etmelisiniz. Onları üzecek herhangi bir cümleden kaçınmalısınız. Nasıl mı?

1- Çiçeği Sana Mı Atayım Yoksa Leyla’ya Mı?

Bu kararı bırakın atacağınız an karar versin. Arkadaşınızı ümitlendirirken onun yolunu kesecek diğer rakipleri belki de geçemeyeceğini düşünmelisiniz. Ortalıkta bir sürü bekar kız arkadaş var sonuçta. Hiçbirini yaralamayın, çiçeği rastgele atın, gitsin…

2- Sen Ne Zaman Evleneceksin?

Çaresiz bir soru bu! Darısı başına demek her zaman daha iyi bir yol! Unutmayın, herkes evlenmek zorunda değil ama her kadının içinde beyaz gelinlik hayali var.

3- Misafirlerle Sen İlgilen!

Buna o kadar da mecbur olmadığını aslında siz de iyi biliyorsunuz. En iyi arkadaşınız da olsa, nazınızı bu kadar geçirtmeyin! Bırakın herkes birbiriyle spontane kaynaşsın. Kimsenini görevi değil!

4- Mertcan’ın Sevgilisi Var!

Sanki arkadaşınız Mertcan’a asılacak! Düğün alanında başka erkekler de var canım! Bırakın kiminle flört edecekse onunla etsin.

5- Ayakkabının Altında İsmin Silinmezse Benden Bilme!

Ne yersiz bir cümle! Arkadaşınızın hayalleriyle daha şimdiden oynamaya ne gerek var?

Kaynak: Cosmopolitanturkiye

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...