Range Rover Evoque Convertible

Share

Range Rover’dan uzun süredir beklenen haber sonunda geldi. Markanın büyük satış başarısı kazanan kompakt SUV modeli Evoque, üzeri açılabilen versiyonuna kavuştu. Segmentte çok görülmemiş bu konseptle marka, Nissan’ın Murano CrossCabriolet ile açtığı yoldan ilerlemiş oluyor.

Görünümünde bir sürpriz olmayan araç yan aynalarına kadar 3 kapılı kardeşiyle aynı tasarım özelliklerini sunuyor. B ve C sütunları bulunmayan Evoque Convertible’ın bez tavanı 18 saniyede açılıp 21 saniyede kapanabiliyor. Üstelik bu iş 48 km/s sürate kadar yapılabiliyor.

Aracı yukarıya doğru açılan küçük bir bagaj kapağıyla donatan Range Rover bu kapağın altında 251 litre hacim sunuyor. Uzun yükler taşımak isteyenler arka koltukların arasında yer alan kapağı kullanarak bagajı büyütebiliyor.

İç mekanında da büyük sürprizler sunmayan otomobilin orta konsolunda markanın yeni 10.2 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranı görülebiliyor. İki kişilik arka koltukların arkasında takla koruması için düşünülmüş kapaklı bölümler yer alıyor. Branda gerisindeyse ince bir spoiler unutulmamış.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli motor görev yapan otomobil 240 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan 1.936 kg ağırlığındaki SUV 0’dan 96 km/s sürate 7.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 180 km/s’te sınırlandırılmış.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...