TAG Heuer’dan Akıllı Saat: Connected

Share

TAG Heuer, akıllı saat konusunda Google ve Intel ile olan ortaklığını kullanarak Connected adlı modelini yaptıklarını duyurdu. TAG Heuer Connected tam 1.500 dolara satılacak!

İsviçreli saat yapımcısı TAG Heuer, dün yapılan bir etkinlikte TAG Heuer Connected adını verdikleri yeni akıllı saatini resmen dünyaya duyurdu. Muhtemelen Android Wear’a sahip olan, lüks derecesindeki ilk akıllı saat olan Connected, aynı zamanda firmanın şık tasarımına da sahip.

Google ve Intel işbirliği ve Android Wear desteğiyle gelen cihaz, 46 mm çapa, 12.8 mm kalınlığa ve 52 gram ağırlığa sahip. Titanyum gövdeden yapılan Connected, ekranında ise çizilmelere karşı dayanıklı safir tabakalardan oluşuyor. 1.5 inç LTPS LCD ekran, 360 x 360 çözünürlüğünde, 240 ppi piksel yoğunluğunda ve düşük enerji ile çalışabiliyor. Aynı zamanda saatin kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, beyaz, sarı ve siyah şeklinde farklı kayış rengi seçenekleri de mevcut.

Connected içinde Intel Atom Z34xx serisi işlemci, 1 GB RAM, 4 GB depolama alanı, 802.11 b/g/n ve Bluetooth 4.1 bağlantı teknolojileri bulunuyor.

Birçok Android Wear cihazda bulunduğu gibi Snapdragon 400 kullanmayan TAG Heuer Connected, Intel Z34xx serisi işlemciyi çift çekirdek 1.6 GHz hızlarında bünyesinde bulunduruyor. Cihazın en önemli özelliklerinden biri ise 410 mAh batarya gücüne sahip olması. Yaklaşık 25 saat pil ömrü olan saat, IP67 sertifikalı olarak su geçirmelere karşı dayanıklı şekilde geliyor.

Android 4.3 ve iOS 8.2 üzeri sürümlerle uyumlu çalışacak olan TAG Heuer Connected, tahmini 1500 dolar şeklinde bir fiyattan piyasadaki yerini alacak. Buna kıyasla standart bir Apple Watch 349 dolar, en ucuz Android Wear saat ise 129 dolardan satılıyor.

Shiftdelete

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...