Kaldır Kafanı Şu Ekrandan Artık!

Share

Sosyal medya hayatlara girdi, mertlik bozuldu. Ekrana bakmadan 10 dakika geçirsek, kendimizi ‘bir şeyleri kaçırmış’ hissediyoruz. Peki sahiden öyle mi? Yoksa bu ekranlara sürekli bakmak ruhumuzu mu emiyor?

20 yaşındaki Fransız fotoğrafçı Antoine Geiger, hayatımızı sürekli bir ekrana bakarak geçirmemiz konusuna oldukça çarpıcı bir bakış açısı kazandırıyor. ‘Ekranlar ruhunuzu emiyor’ diyen Geiger, telefon ekranlarına bakarken geçen ömürleri bu şekilde ifade ediyor.

Geiger, SUR-FAKE adını verdiği projesiyle teknolojiye olan bağımlılık meselesi hakkında şunları söylüyor: ‘Ekranlar çok yaygın bir alt kültürün parçası. Sürekli baktığımız ekranlar yüzünden hem duygusal dünyamıza hem de kendi bedenimize yabancılaşıyoruz’.

İngiltere, Fransa ve Hollanda’da çalışmalar yapan genç sanatçının geigerthanyou.tumblr.com adlı blogunda bu çalışmanın devamı da var. Sanatçı 16 yaşından bu yana çeşitli sergiler için eserler ortaya koyuyor.

Sanatçı, ekrana sürekli bakmanın ve bir şeyleri kaçırıyor hissinin insanın ruhunu emdiğini ifade ediyor.

Kaynak: Hürriyet

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...