Tesla Resmi Olarak Türkiye’de!

Share

Elon Musk’ın CEO görevi yaptığı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, artık resmi olarak Türkiye’de.

Tesla Resmi Olarak Türkiye'de!

Elektrikli otomobillerin popülerleşmesinde büyük rol oynayan Tesla firması, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de hizmet vereceğini açıklamıştı. Tesla bugün resmi adımı attı ve Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi ismi ile Türkiye’deki yerini aldı.

Biyolojik savaşa karşı koruma sağlayan Model X ve Model S modelleri ile ön plana çıkan Tesla, sunmuş olduğu otomatik pilot özelliği ile büyük beğeni toplamıştı. Güncelleme ile kazandığı otomatik pilot özelliğinin, teoride olduğu kadar pratikte de iyi işler çıkardığına YouTube’a yüklenen Tesla videoları ile şahitlik etmiştik.

15-11/13/tesla-turkiye.jpg

Türkiye pazarına açılacak olan Tesla’nın ilk hedefi elektrikli şarj istasyonları olacak. İstanbul başta olmak üzere yavaş yavaş yaygınlaşması beklenen elektrikli şarj istasyonları Tesla otomobilleri hızlı bir şekilde şarj edecek.

Dünya’daki benzin tüketiminin artması ve doğal kaynakların hızla tükenmesi elektrikli otomobillerin önünü açacak. Sektöründe lider olan Tesla da Türkiye pazarına girerek elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında büyük rol oynayacaktır.

Shiftdelete

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...