Başımızın Belası Migren!

Share

Şiddetli baş ağrısı ile kendini gösteren migren en çok kadınlarda görülüyor. Yaşam kalitesinde ciddi düşüşe yol açan hastalığın en önemli tetikleyicileri arasında stres başı çekiyor. Özel ve sosyal yaşamı sekteye uğratan migren; kadınlarda, erkeklerden 3 kat fazla görülüyor.

Uzmanlar, stresi azaltmanın, düzenli egzersiz yapmanın ve düzenli uyumanın migren şikâyetlerinin gerilemesini sağlayacağını belirtiyor. Öğünleri düzenli yemenin, bol bol yürüyüş yapmanın, kısa süreli ılık duşlar almanın da ağrıların azalmasında faydalı olduğu bir gerçek.

Stres ile beraber migren şikâyetlerinde de artış gözlendiğini söyleyen Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Önder Taylan Çiftçi, uzun ilaç tedavileri ve çeşitli yöntemlere rağmen migrenin kalıcı tedavisi olmadığını söyledi. Çiftçi, migrenin kişinin kendi bedenin iyileştirme gücü sayesinde kontrol altına alınabileceğine vurgu yaptı.

Kaynak: NTV

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...