iPhone 6S’in 3D Touch Özelliğini Kullanıcılar Değerlendirdi

Share

3D Touch teknolojisi Apple kullanıcıları tarafından değerlendirildi. Peki beğenildi mi?

Daha iyi kameralar, daha iyi ekranlar ve daha hızlı işlemciler derken akıllı telefon modellerinin yeniliklerine alışır olmuştuk. Ancak Apple geride bıraktığımız Eylül ayında ezber bozarak daha önce benzeri görülmemiş bir teknolojiyi iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde bizlere sundu. Evet 3D Touch teknolojisinden bahsediyoruz.

3D Touch, Apple Watch ve yeni nesil Macbook’larda gördüğümüz bir teknolojiydi. Kısaca tanımlamak gerekirse, basınca duyarlı dokunmatik ekran algılayıcısı diyebiliriz. Bu teknoloji ile dokunma ve kaydırma gibi fonksiyonlara sahip olan ekranlara “basma” fonksiyonu da eklenmiş oldu. Uygulama geliştiricilerinin desteği ile 3D Touch bugün çoğu popüler uygulamada aktif olarak kullanılabiliyor. Peki ama kullanıcılar bu özelliği beğendi mi?

ABD’de yapılan bir ankette iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcılarına 3D Touch teknolojisi hakkında basit bir soru soruldu. Soru şu, “3D Touch’ı kullanıyor musunuz?” Cevapları ise bizi şaşırttı. Yapılan anketin sonuçları şu şekilde;

Arkadaşlarıma ve aileme göstermek için kullanıyorum – %33.98
Genellikle kullanıyorum – %21.74
Sürekli kullanıyorum – %12.51
İhtiyaç duymuyorum – %31.77

Rakamlar şaşırtıcı. Kullanıcılar henüz 3D Touch teknolojisini önemli bir ihtiyaç olarak değerlendirmiyor. Ancak bunda uygulama geliştiricilerinin de etkisi büyük. Tüm uygulamalar 3D Touch desteğine kavuştuğu zaman dengeler değişecektir. Fakat şimdilik durum bu.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...