Kediler Salatalıktan Neden Korkar?

Share

Sosyal medyaya yüklenen videolarda, sahibinin yere koyduğu salatalığı bir anda fark eden kedilerin verdiği tepkiler izleyenleri güldürüyor.

Kediler salatalıktan neden korkar?

Kedilerin salatalıktan korkma huyunu bir çoğumuz bilmiyoruzdur ama aslında durumun salatalıkla alakası yok. Kediler son derece keskin refleksli ve atik hayvanlardır.

TAMAMEN REFLEKS

Bu özelliklerini onları tehlikeden biran önce uzaklaştırmak için kullanırlar. Normalde salatalık veya muzu karşı cepheden gören kediler bunlardan korkmayacaklardır. Ancak göz ucuyla gördükleri ve birden farkettikleri bu tip nesnelere karşı korkmaları, bu nesneleri kendilerine tehdit oluşturabilecek hayvanlar (yılan, vs.) olarak görmelerindendir.

BİR DİĞER TEHDİT: MUZ

Çünkü yaradılış olarak kediler genlerinde yılan vb. gibi yırtıcı hayvanlara karşı irkilme ve refleks duyuları barındırırlar. Bu sebepten ötürü muz ve salatalık gibi sivri ve doğanın renklerini barındıran nesnelere karşı duyarlıdırlar.

Bir diğer sebebi ise kedilerin çok dikkatli yaratıklar olmaları. Yaradılışları gereği kediler, insan duyu organlarının hissedemediği birçok sesi ve hareketli cismi rahatlıkla farkedebilirler.

DEĞİŞİKLİKLERİ HEMEN FARK EDERLER

Çevrelerinde olan bitenlere son derece hassastırlar ve değişikleri hemen fark edebilirler. Videoların çoğunda da olduğu gibi salatalık kediler yemek vs. yerken farkettirilmeden konuyor. Kedi yemek yemeden önce çevresinde öyle bir nesnenin var olmadığını bildiği için, yanına yaklaşmış olan bu nesnenin hareketli ve kendisine zarar verebilecek nitelikte bir yaratık olacağı hissine kapılıyor.

Hürriyet

Nilüfer Çökmez

Beykent Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümlerini bitiren Nilüfer Çökmez, halen özel bir firmada Gümrük Müşavir Yardımcısı olarak iş yaşamını sürdürüyor. Güneş, ay ve gezenlerin ruh hallerini etkilediğine inanan Nilüfer, astrolojiye olan ilgisiyle başkalarını ve kendimizi tanıyacağımıza inanıyor. Günlük rutin geçen iş, okul ve ev hayatımızı burç yorumlarıyla az da olsa eğlenceli kılmayı amaçlayan Nilüfer, astroloji yazıları yazıyor.

You may also like...