Stil Sahibiyseniz Yaşın Hiçbir Önemi Yok

Share

Bu yazıyı beş yıl önce yazıyor olsaydım, “Yaşın gibi giyin” gibi bir başlık atardım. Fakat bu klişe söylemin artık hiçbir geçerliliği kalmadı. Yaşlanınca bile genç görünmek mümkün. Ve hayır botokstan çok daha etkili bir yöntemden bahsediyorum; stil sahibi olmaktan. Yaş almak, hayattan keyif almanın bir engeli değil. Bunu da en basit yolla yapabilirsiniz; iyi giyinerek!

Genç görünmek istemiyorum, sadece en mükemmel halimde görünmek istiyorum”, “Kendimi aynı 18 yaşımda gibi hissediyorum, tek fark artık daha az korkum var”, “Hiçbir şeyi sınırlandırmanın anlamı yok. Eğer iyi görünecekseniz, sınırlara ne gerek var?” Bu cümleler, Ari Seth Cohen’in Advanced Style filminden, ünlü olmayan fakat stilleriyle bir fenomene dönüşen kadınlara ait.

“Ortak Nokta: Stil”

Stil sahibi olmalarının yanı sıra ortak bir noktaları daha var; yaşlı olmaları. Yaşlı derken, gerçekten yaş almış insanlardan bahsediyorum. Çoğu 80’lerinde olan “çıtır” kadınlar. Muhtemelen biz “gençlere” pabucu ters giydirirler.

Hayatımıza “Advanced Style” kavramını sokan Ari Seth Cohen sağ olsun. Çocukluktan gençliğe geçtiği yıllarda en yakın iki arkadaşı olarak tanımladığı büyük anneleri, Cohen’in ilham perileri olmuş ve moda dünyasında bir zamanlar pek yer almayan yaşlı insanları bir şekilde bu arenaya dahil etmek gibi bir fikrin tohumlarını ekmişler.

“Romantizm Adına Dünyada Kalan Tek Şey Şapkalar”

Amerikalı aktris ve stil ikonu Mimi Weddell, 2009 yılında hayatını kaybetmeden önce verdiği bir röportajda şöyle demişti: “Şapkam olmadan dışarı çıktığımı düşünemiyorum. Romantizm adına dünyada kalan tek şey şapkalar.” Bunu dediğinde kafasında kocaman siyah bir şapka ve şapkanın üzerinde de beyaz incili iğnesi vardı. 94 yaşındaydı. Weddell’in bu sözlerini okuduktan sonra şunu fark ettim: Son zamanlarda sokakta yürürken kafamı çevirip tekrar bakma ihtiyacı duyduğum tek şey iyi giyinen yaşlı kadınlar oluyor. Hatta hemen ve çaktırmadan kendilerini fotoğraflayıp Instagram hesabımdan paylaşmak istiyorum. Altına yazacağım cümleyse çok belli: “Emeklilik planım”.

Giydiğiniz şeyleri severseniz, hayat daha güzel bir hal alır. Bu kadar basit mi? Bence, evet!

“Bir stiliniz olması sabah uyanmanızı, merdivenlerden inmenizi kolaylaştıracak. Size bir yaşam biçimi sunacak. Stiliniz olmadan siz hiç kimsesiniz. Ve bu arada asla çok fazla kıyafete sahip olmaktan bahsetmiyorum.” Diana Vreeland

Yazı: Serli Gazer Boyacı/Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...