Film Önerisi: Düşlerin Terzisi

Share

The Dressmaker yani Düşlerin Terzisi izleyenleri eski zamanlara götürüyor. Yıl 1951. Güzel, yetenekli ve uyumsuz Tilly Dunnage, Fransa’da büyük tasarımcılara terzilik yaptıktan sonra Avustralya’ya doğup büyüdüğü Dungatar’a döner.

Köyden uzakta geçirdiği yıllarda Fransız modacılardan eğitim alan genç kadın (Kate Winslet), köye geri döndüğünde bir dikiş makinesi ve moda konusundaki yeteneğiyle tüm köyü baştan başa değiştiriyor.

20 yıl aradan sonra kasabaya dönmesinin iki nedeni vardır: Hasta ve hafif çatlak annesi Molly’nin bakımını üstlenmek ve kabuslarına giren geçmişindeki yanlış anlamaları düzeltmek.

Tilly ve Molly’den ölümüne nefret eden Evan Pettyman, Melbourne’den getirttiği kendi halindeki terzi Una Pleasance’ı, Tilly’yi dize getirmek için görevlendirdiğinde işler iyice sarpa sarar.

Tüm bu karmaşa içinde Tilly, kasabanın yakışıklı topçusu Teddy McSwiney’nin kalbini çalmasına engel olamaz…

Kaynak: All

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...