Spor Gündemi: Aslan’da Hamzaoğlu Gitti, Denizli Geldi

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ASLAN VE HAMZAOĞLU’NUN YOLU AYRILDI

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Galatasaray’da hafta içi şok bir gelişme yaşandı. Geçen sezonun 3 kupalı şampiyon hocası Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada herhangi bir neden belirtilmezken, spor kamuoyu Hamzaoğlu’nun Umut Bulut ve Sabri Sarıoğlu konusundaki ısrarının ayrılığın nedeni olarak gördü.

Mustafa Denizli Görevde

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışını sürdüren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Mustafa Denizli ile bir araya geldi ve Galatasaray Kulübü, Mustafa Denizli ile 1,5 yıllığına anlaştı. Galatasaray’ın çarşamba günü Atletico Madrid ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada takımın başında Taffarel olarak. Mustafa Denizli ise hafta sonundaki Kasımpaşa maçı ile birlikte mesaiye başlayacak.

Cimbom ilk maçında takıldı

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Galatasaray, Hamzaoğlu’suz çıktığı ilk maçta evinde Antalyaspor’la 3-3 berabere kaldı. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmanın 90+2.dakikasında Selçuk’la 3-2 öne geçen Aslan, 1 dakika sonra Mbilla’nın golüyle Rize deplasmanında yaşadığı şokun bir benzerini yaşadı.

Favori Denizli, plase Renard

Galatasaray’da yeni hoca adayları da belli oldu. Mustafa Denizli ismi ağırlık kazanırken, Lille’den ayrılan Herve Renard’ın da ismi sarı-kırmızılılarla geçiyor.

Fenerbahçe fazla zorlanmadı, Kartal koltuğu geri aldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 12.haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu 3-1 yenerek puanını 27’ye çıkardı ve üçüncü sıradaki Galatasaray’a 5 puan fark attı.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Beşiktaş ise liderlik koltuğunu ezeli rakibi Fenerbahçe’den 24 saat sonra geri aldı. Siyah beyazlıları Sivasspor karşısında galibiyete taşıyan golleri 44. dakikada penaltıdan Mario Gomez ve uzatma dakikalarında Oğuzhan attı. Siyah beyazlılar bu galibiyetle puanını 29’a taşırken ‘Yiğido’ 9 puanda ve 16. sırada kaldı.

EL CLASİCO’DA BARÇA ŞOV

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

İspanya La Liga’da haftanın maçında Real Madrid ile Barcelona, Santiago Bernabeu’da karşılaştı. Barcelona’da Lionel Messi’nin sakatlığı nedeniyle yedek başladığı maçta gülen taraf 4-0’lık skorla Barcelona oldu. Rakibini, Suarez(2), Neymar ve Iniesta’dan geldi. Bu sonucun ardından Barcelona puanını 30’a çıkarırken, ikinci sıradaki Atl.Madrid 26, Real Madrid ise 24 puanda.

REKORA 1 MAÇ KALDI

NBA’de Golden State Warriors deplasmanda Denver Nuggets’ı 118-105 yenerek 15′te 15 yaptı.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Muhteşem performansını sürdüren Warriors bu sonuçla daha önce hiç yenilmeden ilk 15 maçını kazanma başarısı gösteren Washington Capitols (1948-49) ve Houston Rockets’ın (1993-94) rekorunu egale etti.

Golden State Warriors salı günü evinde Los Angeles Lakers’ı devirmesi halinde 16′da 16 ile sezona en iyi başlayan takım unvanını elde edecek.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...