Lamborghini Huracán

Share

Genelde üretimde olan modellerinin daha güçlü versiyonlarıyla fuarlarda ufak sürprizler yapmayı seven Lamborghini bu yıl Los Angeles’ta daha azını sunduğu Huracán LP 580-2 modeliyle boy göstermeyi seçmiş.

Yenilenen ön tamponuyla daha düşük bir burun yapısına kavuşan aracın bu bölümde yer alan hava girişleri de farklı görünüm sunuyor. Yeni tasarıma sahip olan jantlar 19 inç çaplıyken arka bölümde plakalık, difüzör ve LED stoplar altında kalan hava çıkışlarında ufak tefek rötuşlar görülebiliyor.

İç mekanında belirgin bir farklılık olmayan aracın asıl değişikliğiyse 33 kg hafiflemesini sağlayan arkadan itiş sistemi.

Artık sahip olmadığı dört tekerlekten çekiş sismiyle birlikte 5.2 litre hacimli v10 motoru da 580 beygir güç, 540 Nm tork üretebilecek şekilde ayarlanan otomobilin 0’dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.4 saniyeye gerilerken maksimum sürati 320 km/s. Ayrıca ortalama yakıt tüketim değeri de 11.9 litre/100 km’ye inmiş.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...