iCloud Problemlerle Boğuşuyor

Share

Tüm Apple cihazlarının ortak noktası olan iCloud platformu ikinci bir skandal ile gündeme gelebilir. Geçtiğimiz yıl ünlülerin hesaplarının ele geçirilmesiyle bir skandala sahne olan iCloud, şimdi veri kayıpları ile gündemde.

Bulut mimarisiyle çalışan sistemde verilerini kaybeden kullanıcılar dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılara 5 GB ücretsiz depolama alanı veren iCloud şu sıralar pek stabil değil gibi duruyor.

Apple’ın en güncel modeli olan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı satın alan kullanıcılar, verilerini taşımak istediklerinde mesajlarının, rehberlerinin, Safari verilerinin ve arama kayıtlarının silindiği rapor ediyor. Tüm iPhone 6s sahiplerinde görülmüyor ancak şikayet sayıları giderek artıyor. Apple’ın resmi destek platformundaki şikayet sayılarının artması dikkat çekici.

Kullanıcıların şikayetleri farklı alanlarda. Yani bazı kullanıcılar Safari verilerinin kaybolduğundan şikayet ederken, bazıları ile mesajlarının silindiğini söylüyor. Dolayısıyla şu sıralar iCloud platformunda bir sorun olduğu belli ancak tam olarak ne olduğu ve çözümü belli değil. Eğer bugünlerde iCloud’a güvenerek bir yedek alacaksanız, bir kez daha düşünün. Mümkünse farklı depolama yöntemlerini veya iTunes üzerinden bilgisayarınıza yedeklemenizi öneririz.

Apple’ın resmi destek platformunda ilgili sorun üzerinde çalıştığını söyleniyor ancak ne zaman çözüleceğine ilişkin bir bilgi yok.

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...