Wi-Fi’dan 100 Kat Hızlı Li-Fi Geliyor

Share

Wi-Fi teknolojisinin yerini alacak olan Li-Fi teknolojisinin ilk gerçek testleri yapıldı.

Wi-Fi teknolojisinden şu an için herhalde söz etmeye gerek yok. Zira günümüzde bu teknoloji çok etkin bir şekilde kullanılıyor. Ancak bilim adamları bir süredir Wi-Fi teknolojisinin yerini alacak bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar. 2011 yılında Edinburgh Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen ve Li-Fi(Light Fidelty) adı verilen bu teknoloji veriyi ışıkla iletiyor.

Bu yüzden de bu teknolojinin çok yüksek hızlara ulaşması öngörülüyordu. Beklendiği gibi de oldu. Li-Fi’nin ilk gerçek testleri yapıldı. Bilim insanları bu teknolojiyle saniyede 1GB veri iletmeyi başardılar. Bu LiFi’nin günümüzde kullanılan Wi-Fi’dan tam 100 kat daha hızlı olduğu anlamına geliyor. Yani Li-Fi teknolojisi internet kullanım şeklimizi tamamen değiştirme potansiyeline sahip.

Bu teknoloji ile ilgili çalışmalarına son sürat devam eden bilim insanları bu teknolojiyi bir pilot uygulama kapsamında test edeceklerini belirttiler.

Öte yandan bu teknolojinin hızdan başka güvenlik anlamında da Wi-Fi’ın bir hayli önünde olduğu söyleniyor. Bu teknolojinin en büyük eksiği olarak ise cihaz ile ışık kaynağı arasına herhangi bir cismin girmesi ile bağlantının kopacak olması gösteriliyor. Bu konuda da çalışmalar sürüyor.

Teknokulis

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...