Saat 16:00 Kahve Zamanı!

Share

Kahve hayatımızın vazgeçilmez parçası. O kadar vazgeçilmez ki, bu uğurda bize engel olan kim varsa düelloya davet ederiz, savaşırız, kazanırız ve mağlup olan tarafın karşısına geçip dumanları tüten mis gibi kahvemizi içeriz. İşte böylesine hayati bir mesele kahve içmek bazıları için.

Hele hele çalışıyorsak, öğleden sonra bir kahve molası hayatımızda gökkuşağı etkisi yaratabilir. Saat 16:00’a gelirken enerjimiz iyice düşmeye başlar. Öğle yemeği sonrası zaten üstümüze ‘uyku mahmurluğu’ çöker ve aradan birkaç saat daha geçince gözlerimizi açık tutmak için çabalar dururuz.

Biz zavallı çalışanları düşünen biri çıkmış neyse ki ’16:00 Kahve Molası’ olarak kabul görmüş birçok yerde. Her gün saatler 16:00’ı vurduğunda işe, strese, düşüncelere mola veriyoruz ve sadece kahvemizin keyfini çıkarıyoruz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...