Rusya İle Vize Muafiyeti Sona Eriyor

Share

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Rusya arasında vize serbestisini 1 Ocak 2016’dan itibaren askıya alacağını duyurdu.

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türkiye’ye ait F-16 jetler tarafından düşürülmesi sonrası iki ülke arasındaki siyasi gerilim devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başkent Moskova’da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün yaptığı açıklamada, “Türkiye ile Rusya arasındaki vize serbestisi anlaşmasını 1 Ocak 2016’dan itibaren askıya alacağız” dedi.

“Rusya’nın Ankara’nın gerçek niyetleriyle ilgili soruları giderek artıyor. Türkiye’nin terörizmi yok etmeye gerçekten niyeti var mı, bundan emin değiliz” diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Terörle mücadele etmek isteyen ülkelerin çıkarlarını göz önünde bulundurmaya ve bir koalisyon oluşturmaya hazırız. Bununla ilgili karar partnerlerimize kalmış” şeklinde konuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile kapsamlı ve açık bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Lavrov şunları söyledi: “Arap Baharı ardından Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri ele aldık. Moskova ve Şam Suriye’nin geleceğine dair tüm adımları dışarıdan hiçbir müdahale olmadan Suriyelilerin atması gerektiğini düşünüyor.Terörizmin yenilgiye uğratılması ancak Suriye’nin komşularının ikili oynamaktan kaçınmasıyla mümkün olur. Suriye’nin komşularının ikili oynamaktan kaçınıp teröristlere karşı aynı saflarda yer alması gerekir.”

TURİZMDE YAVAŞLAMA 

Rusya Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov dün yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki turizmin “görünür” şekilde durduğunu söylemişti. Safonov, “Türkiye ile Rusya arasındaki turizm faaliyeti görünür şekilde durdu” demişti.

“YURTDIŞINA GİDEN RUS TURİST YÜZDE 40 DÜŞECEK”

Rusya’nın en büyük turizm ajanslarından biri olan Rostourism de önümüzdeki yıl yurtdışına gidecek Rus turist sayısında yüzde 40 azalma beklediklerini açıklamıştı.

NTV

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...