2016 Renault Megane’dan Son Detaylar

Share

Merakla beklenen yeni nesil Renault Megane karşımıza çıktı. Selefine göre model 64 mm daha uzun, 39 mm daha geniş ve 28 mm daha uzun aks mesafesine sahip.

Modelin yüksekliği ise 25 mm daha azaltılmış. Model 100 SCe, 115,130 ve 205 TCe olmak üzere dört farklı benzinli motor ile gelecek.

Dizel motor ürün gamında dCi 90, dCi 110, dCi 130 ve dCi165 olmak üzere yine dört seçenek sunuluyor.

dCi 110’luk ünite 100 Km’de ortalama 3.3 litre yakıt tüketim ortalaması ile göz dolduruyor. Megane GT-Line donanımında özel petek ızgara ve ikiz krom egzoz borularıyla dikkatleri üzerine çekecek.

Daha agresif bir ön tampon yapısına sahip olan model sportiflik konusunda daha iddialı. Megane GT versiyonunda ise tamamen sportif bir şasi ve Renault Sport imzalı süspansiyonlar bulunuyor.

Modelin en dikkat çekici özelliği ise 4 Control sistemi. Bu sistem 50km/s’nin altındaki hızlarda Comfort modunda (Standart modda 60km/s; Sport modunda 80km/s) arka tekerlekler öndekilere göre maksimum 3,5 derecelik ters açıyla döndürüyor.

Bu sayede modelin sürüş kabiliyetinde artış sağlanmış. Modelin 2016 yılı içerisinde satışa çıkması bekleniyor.

Yeni Renault Megan’ın tüm fotoğrafları:

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...