Porsche 911 Turbo ve Turbo S

Share

Porsche, Eylül ayında makyajladığı 911 Carrera ailesinin daha performanslı modellerini de tanıtmaya başladı. Temel araçta olduğu gibi güçlendiği görülen Turbo ve Turbo S modellerinin görünümlerinde ufak tefek farklılıklar bulunuyor.

Yenilenen LED gündüz aydınlatmaları ve küçültülen splitter gibi iki farklılığa sahip olan ön tamponun haricinde hafifçe rötuşlanmış tasarımlarıyla 20 inç çaplı jantlar araçların donanımlarına eklenmiş. Arka bölümde yoğunlaşan makyajın görülebildiği yerlerse farklı hava çıkışlarına sahip kaput, elden geçirilen LED stoplar, daha büyük reflektörlere sahip yeni bir tampon ve elden geçirilmiş egzoz çıkışları olarak sıralanabilir.

Neredeyse hiç değişmeyen iç mekan tasarımında göze çarpan en büyük yenilik, kollarında yapılan boşaltmalarla daha sportif bir görünüm sunan direksiyon simidi olmuş. Bu parçanın üzerine, Ferrari’nin Manettino’sunu andıran bir sürüş modu seçicisi eklenmiş. Ayrıca makyajla birlikte 911 Turbo modellerinde Sport Chrono paketi de standart hale geldi.

Çift turbo beslemeye sahip motoru 3.8 litre hacimli olmaya devam eden ikiliden Turbo 540, Turbo S 580 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu araçlar çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0’dan 100 km/s sürate sırasıyla 3 ve 2.9 saniyede ulaşabilirken maksimum süratler 320 ve 330 km/s olarak açıklandı.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...