First Class Uçan “Evsiz”

Share

Adı Ben Schlappig… O profesyonel bir hobici! Bir işi var ama bir evi yok. 25 yaşındaki Schlappig, dünyayı dolaşıyor. Hem de “first class” uçarak…

Seyahatlerinde çektiği fotoğrafları da Instagram hesabından paylaşıyor. Uçuşla, uçakta verilen yemekler, yapılan ikramlar, koltukların rahat olup olmadığı, diz boşluğunun yeterli olup olmadığı gibi uçakla seyahat edenleri ilgilendiren konularda yorumlar yapıyor.

Schlappig’in gününün en az 4 saati mutlaka bir uçakta geçiyor. Haftada en az 1 uluslararası uçuş yapıyor. Bir yerde 3 günden fazla kalmayı sevmiyor. Sclappig yılda 400 bin mil seyahat ediyor, yine yılda 16 kez uluslararası yolculuk yapıyor.

Schlappig’nin bu kadar çok ve first class seyahat edebilmesinin sırrı ise aslında çok basit: Kredi kartı ödül programları, uçtukça kazanılan miller, havayollarının indirimli olarak sattığı miller. Sadece bunlarla bir de düzenlenen indirim kampanyalarından faydalanarak herkes kaliteli bir uçak seyahati yapabilir.

Peki Schlappig için neden “evsiz” ifadesini kullandık. Pratikte bu tamamen doğru. Son 1,5 yılda Ben Schlappig evsiz biri. Bir adresi, bir kapıyı açacak anahtarı yok. Schlappig evsiz çünkü buna artık ihtiyacı yok. Zaten her günü uçaklarda geçiyor. Birinci sınıf bilet aldığı için yatak sahibi de oluyor. Uçaklarda ya da gittiği yerlerdeki otellerde uyuyabiliyor. Schlappig deneyimleri üzerine “Neden bir de ev için para harcayayım ki?” diye düşünmüş ve geçen yıl Seattle’daki evini boşaltarak gönüllü bir “evsize” dönüşmüş. Uçaklarda artık evdeymiş gibi hissediyor.

Bir de “One Mile at a Time” adıyla bir blogu var.

Schlappig’i bu lüks uçuşlarında en çok şaşırtan şey Emirates’in A380’iyle yaptığı seyahatte uçak yer alan duş olmuş. Dahası uçakta zemin alttan ısıtmalıymış.

En harika uçuşunun hangisi olduğu konusunda kararını verememiş ancak ilk 3’ünde Emirates, Singapur ve Cathy Pacific havayollarıyla yaptığı uçuşları var.

Favori uçak yemeği ise Etihad’da yemiş. Uçakta bir şef ahçı varmış ve ortada bir menü yokmuş. Siz ne isterseniz ahçı onu yapıyormuş.

Schlappig’in favori havalanı ise Singapur’daki Changi. Ona göre burası bir havaalanından daha fazlası. Yüzme havuzu ve kelebek bahçeleri dahil ne ararsanız var.

Singapur Havayolları’nın “iki kişilik” yatağına, Cathy Pacific’in ise her şeyine bayılmış.

Gezdiği şehirler arasında Schlappig’in favorisi Hong Kong. Hong Kong’u tarif etmenin çok zor olduğunu belirtiyor.

En pahalı yolculuğu ise ABD’den Dubai’ye Emirates’le yaptığı yolculuk olmuş. Fiyatı yaklaşık 40 bin dolar tutmuş. Tamamını milleriyle ödemiş.

Schlappig’in en ilginç koltuk arkadaşı ise Katar Havayolları’nın CEO’su Akbar Al Baker olmuş. Onun yanında oturmanın avantajıyla yoğun ilgi görmüş.

Schlappig’in uçuşlarla ilgili özlediği şeyler de var: “Eskiden uçağa binen herkes takım elbise giyer ya da bir toplantıya katılırmış gibi ciddi giyinirdi. Bugünlerde böyle kişileri görmek çok zor. Sanırım insanlar artık uçmaya alıştı ve uçmanın artık sıradanlaştığını düşünüyor.”

CNN

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...