Facebook Canlı Yayına Başladı

Share

Facebook şimdiye kadar kısıtlı olarak sunduğu özelliği genişleterek, Periscope’a göz dağı veriyor!

Facebook, haber kaynağı üzerinden videolu canlı yayın işlevini bazı iPhone kullanıcılarına sunmaya başladı. İşlev, bugüne kadar sadece bazı tanınmış isimlere sunulmaktaydı.

Twitter’ın Periscope’u ile aynı biçimde çalışan işlev, canlı videolarınızı direkt olarak haber kaynağı üzerinde paylaşmanıza izin veriyor. İşlevin ne zaman herkese sunulacağı bilinmiyor, ancak normal kullanıcılara sunulmaya başlanmış olması, bekleyişin çok uzun sürmeyeceğini gösteriyor.

Facebook’un ev sahipliği yaptığı video miktarı, son iki senede katlanarak artmıştı. Günde 8 milyar kez video gösteren sitede günlük 500 milyondan fazla izleyici dolaşıyor. Firmanın Google’ın video hizmeti YouTube’a rakip olacak, özel bir video sayfasını da test ettiği söyleniyor.

Yeni canlı yayın işlevi, Periscope’un işlevlerinin çoğunun aynısını sunuyor. Yayın sırasında kaç kişinin izlediğini ve yapılan yorumları görebiliyorsunuz.

Chip

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...