Spor Gündemi: Kartal Zirveye Kondu

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KARTAL ZİRVEYE KONDU

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Kayserispor’u deplasmanda Gomez ve Sosa’nın attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Ev sahibi Kayserispor’un tek sayısı ise Biseswar’dan geldi. Son saniyeleri nefes kesen maçta Beşiktaş 3 puanı alarak maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, rakibi Fenerbahçe’nin de Gaziantep’te takılmasının ardından liderliğe oturdu.

KANARYA LİDERLİĞİ ANTEP’TE BIRAKTI

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanda Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalarak geçen hafta aldığı liderlik koltuğunu Beşiktaş’a geri verdi. Gaziantep’teKİ mücadelede Gaziantepspor’un gollerini 6. dakikada Camara ve 54. dakikada Muhammet Demir atarken, Fenerbahçe’nin gollerini ise 49. dakikada Gökhan Gönül ve 65. dakikada Alper Potuk kaydetti. 90+2. dakikada Fernandao’nun vuruşu direkten döndü. Fenerbahçeli oyuncu Hasan Ali Kaldırım 30. dakikada Larsson’a orta sahada yaptığı faul sonrası kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

DENİZLİ ARENA’DA SİFTAH YAPTI

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Galatasaray yeni teknik direktörü Mustafa Denizli yönetimindeki ilk iç saha maçında Bursaspor’u Podolski, Yasin ve Burak’ın golleriyle 3-0 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşma öncesi bu maça da ilk 11’de başlaması halinde sözleşmesi otomatik uzama opsiyonuna sahip olan Sabri Sarıoğlu’nun sözleşmesinde bulunan uzama opsiyonunun karşılıklı olarak iptal edildiği açıklandı.

Spor Toto Süper Lig’in 14.haftası bugün oynanacak Trabzonspor-Eskişehirspor ve Akhisar Bld. –Sivasspor maçlarıyla tamamlanacak.

1- Beşiktaş 32
2- Fenerbahçe 31
3-Galatasaray 26
4-Başakşehir 26
5 – Akhisar 25

‘Saray’da kriz haftası

Galatasaray Kulübü bu haftayı krizlerle geçirdi. Sezon başında transfer edilen ancak lisansı yetişmediği için Ocak ayına dek forma giyemeyeceği açıklanan Alman futbolcu Kevin Grosskreutz’un takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdiği ortaya çıktı. Ailesine daha çok vakit ayırmak istenen Grosskreutz’un alacaklarının ödendiği ve bedelsiz serbest kalma durumunun ortadan kalktığı kulüp tarafından açıklandı.

POTADA BÜYÜK KRİZ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan kadınlar basketbol ligi karşılaşması sonrası Lynetta Kizer krizi yaşanıyor.

Fenerbahçe TBF’ye itiraz ederek bu oyuncunun Avrupa Statüsünde tescil edildiğini ve bir oyuncunun bir yıl içinde tek bir statüde oynayabileceğini belirtti. Fenerbahçe itirazında ‘Federasyon Statüsü’nün 21. Maddesine göre bir sezon başında noter tescili ile hangi statüde oynayacağını Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildirdi. Sezon içerisinde bu konuda bir değişiklik yapılamayacağını bildirdi. Daha önce Abdullah Gül Üniversitesi’ne karşı Galatasaray forması ile ligde Avrupalı Statüsü’nde oynayan Kizer’ın Fenerbahçe’ye karşı ABD’li statüsünde oynayınca Fenerbahçe maçı hükmen kazanmak için itirazda bulundu.

İtiraz sonucunda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nı Fenerbahçe maçında mevzuata aykırı takım kadrosu ile mücadeleye çıktığı gerekçesiyle hükmen mağlup saydı. Bu kararın ardından Galatasaray Kulübü ile Fenerbahçe ve Federasyon arasında büyük tartışmalar yaşandı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Federasyon Başkanı Harun Erdenay’a, yaptığı basın toplantısında, “Sen kimsin” şeklindeki çıkışı gündeme oturdu.

GOLDEN STATE REKORA DOYMUYOR

NBA’de son şampiyon Golden State, sezona 16’da 16 galibiyetle başlayarak, NBA’in tüm zamanlarındaki en iyi sezon başlangıcını yaptıktan sonra da yoluna doludizgin devam ediyor. Son olarak dün gece Toronto Raptors’ı da mağlup eden Batı ekibi, 21.maçında 21.galibiyetini alarak her geçen gün yeni bir NBA rekoru kırıyor. (Bu haberin hazırlandığı saatlerde Golden State- Brooklyn maçı tamamlanmamıştı)

THE BLACK MAMBA BIRAKIYOR

Los Angeles Lakers’ın efsane ismi Kobe Bryant, sezon sonunda basketbola veda edeceğini açıkladı.

“Dear Basketball” isimli şiirle vedasını açıklayan Bryant, küçük bir çocukken basketbola nasıl aşık olduğu ve her zaman Los Angeles Lakers taraftarı olmasını anlatıyor. Sakatlığı yüzünden bu sezon çok da parlak bir performans gösteremeyen Bryant’ın yine de her an kararını değiştirebileceği düşünülüyor.

1996’da henüz 17 yaşındayken Charlotte Hornets tarafından seçilen Bryant aynı yıl Los Angeles Lakers’a takas edilmişti. Ünlü oyuncu tüm NBA kariyerini Lakers’da geçirdi. 5 NBA şampiyonluğu ve iki Olimpiyat madalyası olan Kobe Bryant 17 kere All-Star’a seçildi ve 2008 yılında ligin en değerli oyuncusu ödülünü aldı.

Bryant NBA tarihinde Kerim Abdül-Cabbar ve Karl Malone’un ardından en fazla sayı üreten üçüncü oyuncu. Bryant ayrıca 2006 yılında Toronto Raptors’a karşı kaydettiği 81 sayıyla NBA’de bir maçta en fazla sayı üreten ikinci oyuncu olarak tarihe geçmişti.

Los Angeles Lakers’in Kobe Bryant’ın giydiği 8 ve 24 numaralı formaları emekli etmesi bekleniyor.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...