Serinletici Sinema Kulübü: What Dreams May Come

Share

Serinletici Sinema Kulübü’nde bu hafta What Dreams May Come, yani Aşkın Gücü filmi ile unutulmaz oyuncu Robin Williams’ı yad ediyoruz. Eğer siz de sevgiyi, fedakarlığı ve umudu iliklerinizde hissetmek istiyorsanız; ölümsüz bir aşkın tuvalin renklerinde hayat buluşuna tanık olun.

‘Ruh Eşi’

Ölüm bizi ayırana dek” cümlesi bazı insanlar için sıradan bir cümledir. Eğer ki ruh eşinizi bulduysanız, bu cümle sizin için hiçbir anlam ifade etmez. Tıpkı Chris ve Annie’nin hikayesindeki gibi. What Dreams May Come, birbirlerini her şeyden çok seven iki insanın öyküsü.

Chris ve Annie’nin ‘tatlı tanışması’ mutlu sonla nihayetlenmiş; evlemiş ve çocuklarıyla mutlu bir aile kurmuşlardır.
Talihsiz bir kaza sonucu çocuklarını kaybeden Annie ve Chris perişan olurlar. İlk sahneden beri kahkahalarına alıştığımız Annie sessizliğe bürünür. Derin bir hüzne teslim olan Annie`yi, Chris`in sevgisi yaşama bağlar.

Zamanla birbirlerine daha sıkı sarılırlar ve hayata tutunurlar. Ama hayattaki sınavları henüz bitmemiştir. Chris ve Annie daha pek çok sınavdan geçeceklerdir.

Cennet ve Cehennem

Bir başka kazada yaşamını yitiren Chris, karısının tablolarında kendi cennetini inşa ederken; onun yokluğuna dayanamayan Annie kendini cehennemin derinliklerinde bulacaktır.

“Düşünce gerçektir. Fiziksel olan illüzyondur.”

Cennet, cehennem, hayal gücü, ruh eşi, sihir, aşk… Hepsi iç içe girecek ve kendinizi unutamayacağınız fantastik bir hikayenin içinde buluvereceksiniz. Chris’in renkli cennetinde umudun peşinde koşarken, Annie’nin karanlık cehenneminde korkularınızla yüzleşeceksiniz.

Ama ne olursa olsun tıpkı Chris’in yaptığı gibi risk alacaksınız. Sevdiklerinizi kazanmak uğruna risk alacaksınız.

‘Bazen kazandığınızda kaybedeceksiniz. Bazen de kaybedince kazanacaksınız…’ Her şeye rağmen istediğiniz hayatı yaşamak için çabalayacaksınız.

Ve unutulan kahkahaları bir gün yeniden duymaya başlayacaksınız.

“Renklerin içinde gezinen adama, Robin Williams’a… Sonsuz sevgilerimizle…”

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...