Star Wars 7: Güç Uyanıyor Rekor Kırdı

Share

Star Wars yedinci filmi Güç Uyanıyor (The Force Awakens), Amerika’da yaptığı bilet ön satışlarıyla bir rekor kırdı. Star Wars 7 daha önceki rekorun sahibi Kara Şövalye Yükseliyor filmini dörde katladı.

Star Wars 7: Güç Uyanıyor filminin yüksek bilet satışlarına ulaşması elbette beklenen bir şeydi ancak yine de rakamlar fazlasıyla etkileyici. Hollywood Reporter bilgilerine göre Güç Uyanıyor, 100 milyon dolar ön satış rakamını geçmiş durumda. Bu konudaki önceki rekorun sahibi olan Kara Şövalye Yükseliyor filmi 2012 yılında 25 milyon dolar satış gerçekleştirmiş. Kısacası 4 kat daha fazla rakama şimdiden ulaşmış olan yeni Star Wars filmi için 120 milyon doların üstüne çıkması da bekleniyor.

15-12/16/star-wars-guc-uyaniyor.jpg

İlk gün satışlarında gerçekleşen rakamlarda ise daha önceki rekor Açlık Oyunları filmine aitken, Star Wars Güç Uyanıyor bu rakamı sekize katlayarak yeni rekoru eline almış bulunuyor. Film ayrıca İngiltere’de de 1 milyon dolar ön satış yaparak rekorları kırmış. Şimdi bütün dünya filmin ilk hafta rekorunu kırıp kıramayacağını merak ediyor. Daha önceki açılış haftası satış rakamları rekoru 208 milyon dolar ile Jurassic World filmine ait. Star Wars 7: Güç Uyanıyor, 17 Aralık tarihinde Türkiye’de vizyona giriyor.

Shiftdelete

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...