Flickr’ın En Popüler Kamerası: iPhone

Share

Yahoo’nun sahibi olduğu profesyonellere hitap eden fotoğraf paylaşım sitesi Flickr, 2015’in en popüler kameralarını açıkladı. iPhone, Canon ve Nikon’u geride bıraktı!

Cep telefonlarının kamera bölümlerinde yaşanan gelişmeler DSLR kamera kullanımını büyük ölçüde azalttı. Elektronik eşya üzerine perakende satış yapan mağaza çalışanları ile konuştuğumuzda, eskisi gibi DSLR ve SLR fotoğraf makinalarına ilginin olmadığını öğrendik. Bunu kanıtlayan bir veri de Yahoo’nun sahibi olduğu daha çok profesyonellere hitap eden fotoğraf paylaşım sitesi Flickr’dan geldi.

Flickr, 2015 yılında siteye yüklenen fotoğrafların hangi makineler ile çekildiğini açıkladı. Flickr’ın raporuna göre; %5 ile iPhone 6, %4.9 ile iPhone 5s, %4.2 ile iPhone 5, %3.5 ile iPhone 4s, %2.5 ile iPhone 4 ve %2.2 ile iPhone 6 Plus en popüler kameralar arasında yer alıyor. Bu rakamların Flickr’a yüklenen fotoğrafların hangi makine ile çekildiğine göre belli olduğunu belirtelim.

15-12/19/flickr.JPG

DSLR segmentinde yer alan Canon EOS 5D MARK 2, %1.9 ile listenin 7. Sırasında yer alıyor. Nikon ise D90 modeli ile listenin 14. Sırasında kendine yer bulabiliyor. Apple’ın segment olarak rakibi Samsung’un Galaxy S4 modeli ise %1.5 ile listenin 11. Sırasında bulunuyor.

2010 yılının başlarında iPhone’un Flickr üzerindeki kullanımı toplamda %7 idi. 2015 yılına baktığımızda bu rakamın %28’in üzerine çıktığını görebiliyoruz. iPhone’un yükselişi en çok Canon ve Nikon’u etkiliyor.

15-12/19/flickr-1450524826.JPG

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...